Burse

Simtel Team, constructor de centrale electrice fotovoltaice listat la BVB, deschide o filiala in...

Simtel Team, constructor de centrale electrice fotovoltaice listat la BVB, deschide o filiala in Republica Moldova. "Avem deja comenzi plasate si in executie pentru aproximativ 2 MWh si estimam inca 2 MWh in prima jumatate a anului viitor"

07.12.2022, 10:20 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Simtel Team, companie romaneasca de inginerie si tehnologie listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul SMTL, si lider national in construirea de centrale electrice fotovoltaice pe acoperisurile cladirilor, anunta deschiderea unei filiale in Chisinau, Republica Moldova, prin infiintarea unei companii locale, denumita Simtel Solar, in care Simtel Team detine intreaga participatie.

"In perioada urmatoare, ne dorim sa consolidam echipa la nivel local, aceasta fiind formata in principal din subcontractori cu experienta conform standardelor Simtel. La nivel de proiecte, avem deja comenzi plasate si in executie pentru aproximativ 2 MWh si estimam inca 2 MWh in prima jumatate a anului viitor. Astfel, pe langa Romania, obiectivul nostru este sa sprijinim si companiile din Republica Moldova sa isi eficientizeze consumul de energie si sa devina mai performante, prin dezvoltarea de centrale electrice fotovoltaice pentru acestea", explica Sergiu Bazarciuc, cofondator si COO al Simtel Team, precum si coordonator al activitatii Simtel din Republica Moldova.

In prezent, activitatea companiei pe piata din Republica Moldova este axata pe construirea, intretinerea si operarea centralelor electrice fotovoltaice pentru retaileri, pe acoperisurile magazinelor sau depozitelor acestora. In ceea ce priveste materialele utilizate, o parte dintre componentele sistemelor, care corespund standardelor Simtel, sunt achizitionate local, iar restul sunt aduse din stocurile companiei din Romaniei.

Conducerea Simtel estimeaza ca cererea pentru solutii de energie regenerabila in Republica Moldova va fi pe un trend ascendent in urmatorii ani, iar companiile cu experienta demonstrata in domeniul construirii de centrale electrice fotovoltaice, precum Simtel, vor reprezenta prima optiune pentru realizarea unor astfel de proiecte.

In ultimii trei ani, Simtel a proiectat si instalat pentru companii active in sectoare diverse ale economiei peste 70 MWh de centrale electrice fotovoltaice, care insumeaza peste 200.000 de panouri fotovoltaice. Acestea produc anual peste 80.000 MWh si reduc emisiile de dioxid carbon in atmosfera cu aproximativ 60.000 de tone. Parcurile fotovoltaice pe care Simtel le opereaza insumeaza peste 200 MWh si produc anual 260.000 MWh energie, corespondentul consumului a 73.000 de case/familii intr-un an si reduc emisiile de carbon cu aproximativ 350.000 tone pe an.

In primele noua luni ale anului, compania a inregistrat, la nivel consolidat, o cifra de afaceri de 68,3 milioane de lei si un profit net de 3,5 milioane de lei. Divizia de energie verde a avut cea mai mare contributie la cifra de afaceri, de 84%. In aceasta perioada, portofoliul de clienti al Simtel s-a extins cu 56 de clienti noi din sectoare diversificate. Totodata, in primele noua luni din 2022, compania a semnat 68 de noi contracte, ce vizeaza instalarea de centrale electrice fotovoltaice, cu o putere instalata totala de aproximativ 56 MWh.

Simtel Team este listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti din data de 1 iulie 2021. In prezent, compania are o capitalizare de piata de aproximativ 203 milioane de lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare