Business Hi-Tech

GLAMI Ventures: Avem 5 mil. euro in primul an pentru investitii in proiecte AI si de economie...

GLAMI Ventures: Avem 5 mil. euro in primul an pentru investitii in proiecte AI si de economie circulara pentru e-commerce

09.12.2022, 00:03 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

InspiGroup (Fashion Inspiration Group) din Cehia, care opereaza platforma GLAMI in 19 tari, inclusiv Romania, a infiintat un fond de capital de risc prin intermediul caruia si-a propus sa investeasca in proiecte ce utilizeaza tehnologia inteligentiei artificiale (AI) in comertul electronic, precum si in solutii ce ajuta clientii sa gaseasca mai rapid produse in mediul online si in proiecte cu componenta de sustenabilitate, de economie circulara. Bugetul de investitii alocat pentru primul an de functionare se ridica la 5 mil. euro, iar rolul GLAMI Ventures este de a transforma motorul de cautare GLAMI, care acum functioneaza asemenea unui agregator online pentru articole de imbracaminte, incaltaminte si alte articole fashion, intr-o platforma pentru descoperirea modei, bazata pe AI si ML (machine learning). "GLAMI are capacitatea de a genera profit, pe care noi il putem folosi, mai apoi, in investitii si proiecte pe termen lung. Ca investitie, putem sprijini nu numai proiecte de descoperire a produselor orientate spre clientul final, ci si sa ne extindem sfera de actiune pentru a include tehnologii si software care ajuta la dezvoltarea intregului ecosistem. In prezent, cautam, de exemplu, oportunitati in domeniul economiei circulare, al comertului electronic B2B sau al companiilor AI SaaS", a spus Tomas Hodbod, fondatorul GLAMI si partener in grupul de investitii Miton, care a preluat si functia de sef al GLAMI Ventures. Din luna noiembrie a acestui an s-a schimbat si seful GLAMI, fiind numit pe pozitia de CEO al intregului grup GLAMI Jan Ke?elak, care anterior a ocupat functia de Chief Revenue Officer al companiei. In ultimii 5 ani el s-a implicat in directia strategia a businessului GLAMI, fiind responsabil de extinderea in Grecia, tarile Adriatice si Baltice. In noul sau rol, Jan Ke?elak va avea ca obiectiv finalizarea transformarii companiei dintr-un motor de cautare fashion intr-o platforma lider de descoperire a modei, bazata pe hiper-personalizare si inteligenta artificiala.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare