Burse

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi inaugureaza o noua fabrica, in urma unei investitii de...

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi inaugureaza o noua fabrica, in urma unei investitii de 20 milioane euro, din surse proprii, cu o capacitate de productie de 50% mai mare decat unitatea existenta

09.12.2022, 09:44 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi inaugureaza vineri o noua fabrica, in urma unei investitii de 20 milioane euro, din surse proprii, cu o capacitate de productie de 50% mai mare decat unitatea existenta, a anuntat compania.

Noua facilitate va fabrica 56 de produse topice (unguente, creme, geluri, ovule si supozitoare) pentru 19 dintre acestea, compania Antibiotice fiind unic producator.

"Noua fabrica de produse topice reprezinta dovada angajamentului nostru de a ne dezvolta si de a investi in productia romaneasca de medicamente la cele mai inalte standarde de calitate oferind sistemului de sanatate romanesc siguranta si incredere. In acelasi timp, aceasta investitie ne ofera o mai mare deschidere spre piete internationale caracterizate de un inalt grad de competitivitate si inovare. Vizam valorificarea acestor produse atat pe piata din Romania cat si pe piete internationale precum SUA si tarile Comunitatii Europene, dar ne orientam si spre Vietnam si Asia de SE care reprezinta o mare oportunitate pentru produse topice. De asemenea, urmarim asimilarea in portofoliu, de noi produse topice sterile si dermato-cosmetice. Ne propunem astfel, sa dublam cifra de afaceri pentru forma topica pana la nivelul anului 2030, pentru a mentine trendul de crestere al cifrei de afaceri totale a companiei pe care, de asemenea, tintim sa o dublam pina in anul 2030 ", a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi.

Avand in vedere incidenta din ce in ce mai mare a afectiunilor pielii si interesului crescut fata de produsele cu adresabilitate catre principalele patologii cutanate, compania vrea sa cerceteze si sa lanseze in orizontul urmatorilor ani un brand de produse dermato-cosmetice.

Noua fabrica are 100 de angajati, dintre care un sfert cu studii superioare.

Printre brandurile prduse de Antibiotice Iasi se numara Cutaden, Saliforn, Fluocinolon, Nidoflor, Tetraciclina, Kanamicina, Zifex si Fluxiv.

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi a inregistrat in primele 9 luni venituri din vanzari de 361,7 milioane lei, cu 47% mai mari comparativ cu nivelul inregistrat in perioada similara a anului 2021. Profitul net s-a majorat cu 62%, la 29,5 milioane lei.

Exportul de medicamente si substante active s-a ridicat la 141,7 milioane lei, in crestere cu 48%.

Antibiotice Iasi are 67 de ani de la infiintare, fabrica fiind deschisa in 1955. Compania este listata la bursa de valori Bucuresti si are 335 mil. lei capitalizare, fiind detinuta majoritar de stat, prin Ministerul Sanatatii, care are 53% din actiuni.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare