Companii

Analiza: Aproximativ 15% dintre romanii care revin in tara de sarbatori merg si la o clinica...

Analiza: Aproximativ 15% dintre romanii care revin in tara de sarbatori merg si la o clinica stomatologica; preturile sunt si cu 75% mai mici fata de cele din Vest

09.12.2022, 14:06 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Aproximativ 15% dintre romanii care se intorc in tara in perioada sarbatorilor de iarna viziteaza cel putin o data o clinica stomatologica pentru tratament sau un simplu consult de specialitate, arata o analiza a retelei de clinici Life Dental Spa, specializate in tratamente cu laser. Decizia are la baza diferentele mari dintre preturile practicate in Vest si cele din Romania. Potrivit datelor Life Dental Spa, serviciilor stomatologice din clinicile locale sunt si cu pana la 75% mai accesibile, iar interesul pentru turismul medical a crescut in mod continuu de la un an la altul. "Dupa mai mult de doi ani de la declansarea pandemiei, turismul medical redevine o practica de succes in Romania, iar noi ne asteptam la un record de pacienti, atat in clinicile noastre, cat si la nivel de piata. Este o realitate faptul ca serviciile stomatologice sunt mult mai costisitoare in Occident, astfel ca romanii revin in tara in perioada sarbatorilor de iarna cu un dublu scop - atat pentru remedierea problemelor dentare sau un simplu control anual de rutina, cat si pentru petrecerea timpului alaturi de cei dragi. Avem mii de pacienti cu programari realizate din timp, care locuiesc si lucreza in strainatate, si care isi planifica in asa fel programul pentru a ne trece pragul", a declarat Dr. Cristina Obreja, medic specialist si fondator Life Dental Spa. Clinicilor au in perioada sarbatorilor programari de la cateva mii de pacienti din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie sau SUA, unde tratamentele dentare sunt si de peste 4 ori mai scumpe decat in Romania. Cristina Obreja spune ca un implant dentar, de exemplu, costa de la 400 de euro si poate ajunge si la 1.000 de euro. Spre comparatie, atat in Europa de Vest, cat si in SUA, preturile unei astfel de proceduri sunt si de 4, chiar de 5 ori mai mari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare