Banci si asigurari

Reactia CEO Raiffeisen Bank Romania dupa votul negativ al Austriei pentru intrarea in Schengen a...

Reactia CEO Raiffeisen Bank Romania dupa votul negativ al Austriei pentru intrarea in Schengen a Romaniei: Am fost surprinsi de decizie. O vedem doar ca pe un rezultat intermediar

09.12.2022, 14:34 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank Romania, a declarat, dupa votul negativ al Austriei pentru intrarea Romaniei in Schengen, ca decizia a surprins reprezentantii banci si o vad doar ca pe un rezultat intermerdiar.

"Sustinem pe deplin aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Am fost surprinsi de decizia de astazi. O vedem doar ca pe un rezultat intermediar. Vom continua sa sprijinim demersurile autoritatilor pentru realizarea acestui deziderat. Raiffeisen Bank finanteaza si sustine economia romaneasca de 25 de ani, ca partener puternic pentru 2 milioane de clienti persoane fizice si peste 120.000 de companii. Ne-am angajat sa facem acest lucru pe termen lung impreuna cu cei 4900 de angajati din toata tara".

Zdenek Romanek a fost timp de sase ani vicepresedinte pe retail la subsidiara grupului austriac Erste din Slovacia, iar anul trecut a fost numit la conducerea Raiffeisen Bank din Romania in locul lui Steven van Groningen.

Declaratia oficialului Raiffeisen Bank vine dupa ce ieri banca a declarat ca este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeana si sustine cresterea economica sustenabila prin intermediul unei piete comune bazata pe libera circulatie a bunurilor, persoanelor, serviciilor si capitalurilor.

" Raiffeisen Bank International ramane profund angajat fata de principiile care stau la baza Initiativei de la Viena si, in calitate de co-fondator al acestei initiative, Grupul isi reafirma, si in vremuri foarte grele, angajamentul sau fata de Romania si fata de regiunea CEE, asigurandu-se ca exista premisele necesare astfel incat capitalul sa continue sa curga catre economiile reale", se precizeaza in comunicatul de joi al Raiffeisen Bank Romania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare