×

Business Hi-Tech

Compania clujeana Blugento, specializata in furnizarea de solutii de ecommerce, estimeaza afaceri...

Compania clujeana Blugento, specializata in furnizarea de solutii de ecommerce, estimeaza afaceri in crestere cu 40% in 2023. "Cele mai mari cresteri vor fi inregistrate de magazinele online care comercializeaza produse de prima necesitate"

26.01.2023, 14:35 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Blugento, compania din Cluj-Napoca specializata in furnizarea de solutii de e-commerce bazate pe platforma Magento, estimeaza o crestere de 40% a cifrei de afaceri la finalul anului 2023, pe fondul nevoii crescute a magazinelor online de diferentiere si de imbunatatire a relatiei directe cu consumatorii finali, potrivit unui comunicat transmis de reprezentantii companiei. Astfel, investitiile in online vor migra in 2023 tot mai mult catre solutii standardizate de tip SaaS, cum este Zento - platforma eCommerce de tip SaaS, bazata pe Magento 2 cu hosting cloud ultra-scalabil.

"Business-urile online care merg din inertie vor avea un an dificil, daca nu vor face acel extra mile, important, acum, pentru a creste sau a se mentine, cel putin. Cele mai mari cresteri vor fi inregistrate, anul acesta, de magazinele online care comercializeaza produse de prima necesitate. Cei care sunt deja online vor continua investitiile, iar companiile care nu au accesat inca acest canal o vor face dupa modelul Direct-to-Consumer (D2C) - trend setat de branduri cunoscute din piata", a spus Vlad Stanescu, CEO al Blugento.

De asemenea, Blugento estimeaza ca, pana la finalul anului, peste 50 de noi magazine online medii si mari din Romania vor folosi platforma Zento.

"Intr-o perioada economica dificila, investitiile pentru tech vor fi directionate tot mai mult catre solutii SaaS, unde costurile sunt predictibile si presupun un aport initial mai mic, comparativ cu alternativele. Odata cu accentul pe diferentiere si relatie directa cu cumparatorul final, departamentele de marketing vor avea ca obiective fidelizarea clientilor castigati si cumparaturi repetate pe fiecare client; astfel, newsletter-ul si comunicarea social media cu comunitatea sunt tool-uri ce vor creste ca pondere, in 2023, in activitatile de marketing", a mai spus Vlad Stanescu.

Blugento are in prezent peste 250 de clienti si ofera o gama completa de servicii de eCommerce. La finalul anului 2021, ultimul an pentru care exista date publice, compania a raportat afaceri de peste 3,2 milioane de lei, inregistrand o scadere de peste 15% fata de anul anterior.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare