×

Business international

Bocancii soldatilor rusi, facuti din piele importata din India. Comertul ruso-indian a crescut cu...

Bocancii soldatilor rusi, facuti din piele importata din India. Comertul ruso-indian a crescut cu 400%

27.01.2023, 00:05 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Companii indiene sunt acuzate ca sustin efortul de razboi al Rusiei exportand piele catre companiile rusesti care fabrica bocanci pentru soldati, potrivit The Guardian.

Cele doua tari au relatii stranse, iar guvernul lui Narendra Modi nu s-a alaturat tarilor occidentale in a critica deschis Moscova cu privire la razboi si nu a oprit companiile locale de la a face comert cu Rusia.

Comertul dintre cele doua tari a inregistrat o crestere exploziva de 413%, India devenind unul dintre cei mai importanti cumparatori de titei ieftin rusesc, iar producatorii rusi privind din ce in ce mai mult catre India pentru obtinerea de bunuri cruciale care nu mai pot veni din Occident.

Compania indiana din domeniul pielii Homera Tanning a confirmat ca furnizeaza Rusiei materiale din piele pentru bocanci de 939.200 euro pe luna si ca doi dintre cei mai mari utilizatori ai materialelor sale sunt Donobuv si Vostok, companii rusesti de incaltaminte care sunt furnizori principali de bocanci pentru soldatii rusi.

Aaisha International, companie-sora a Homera Tanning, a vandut la randul sau materiale din piele de 149.000 de euro direct catre Donobuv in august si alte 152.000 in octombrie.

De la invadarea Ucrainei de catre Rusia, India a incercat sa ajunga la un echilibru cat priveste relatiile sale cu vestul si Rusia, insa atractivitatea titeiului rusesc a facut din aceasta tara un client major al Rusiei. Rusia a devenit astfel al cincilea partener comercial al Indiei ca marime, dupa ce se situase pe locul 25 cu un an in urma.

Iar procesatorii indieni de petrol sunt dispusi sa cumpere si mai mult titei rusesc daca pretul va fi bun, spun executivi din sectorul de rafinare, potrivit Bloomberg.

India a incheiat anul 2022 cu volume record lunare de titei importate din Rusia si ramane cel mai mare cumparator si la inceputul acestui an, scrie Reuters. Aproximativ 70% din incarcaturile cu petrol Ural exportate de Rusia in ianuarie se indreapta catre India.

Oficialii indieni apara achizitiile de petrol din Rusia, aratand ca pretul mai redus este avantajos pentru India, iar UE cumpara de 10 ori mai multi combustibili fosili din aceasta tara. Insa comertul infloritor dintre cele doua tari devine din ce in ce mai problematic in fata sanctiunilor stricte impuse de Europa si SUA.

Pielea este doar unul dintre produsele pe care companiile rusesti spera sa le cumpere din India in fata sanctiunilor occidentale, Moscova trimitand recent Indiei o lista de aproximativ 500 de bunuri pe care vrea sa le importe, relateaza The Guardian.

Cu un deficit comercial in crestere, India cauta de asemenea sa exporte mai mult catre Rusia. In octombrie 2022, India a exportat bunuri de 262 milioane de euro catre Rusia, cu 3,7% mai mult in termeni anuali.

La sfarsitul anului trecut, premierul indian Narendra Modi si presedintele rus Vladimir Putin au discutat cu privire la cooperarea in domeniile energiei, comertului, apararii si securitatii in cadrul unei convorbiri telefonice, potrivit Bloomberg.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare