×

Companii

Asociatia Aeroporturilor din Romania: 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile anul...

Asociatia Aeroporturilor din Romania: 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile anul trecut, in crestere cu 87,5% fata de anul anterior si triplu fata de 2020

27.01.2023, 10:01 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania s-a ridicat la 21 de milioane de pasageri anul trecut, in crestere cu 87,5% fata de anul 2021 si aproape triplu fata de anul 2020, potrivit datelor de la Asociatia Aeroporturilor din Romania (AAR).

"Chiar daca numarul total al pasagerilor de anul trecut este cu 9,5% sub nivelul maxim inregistrat inainte de pandemie -anul 2019, el depaseste pana si cele mai optimiste scenarii de trafic care au fost estimate pentru anul trecut, ceea ce inseamna ca aviatia comerciala din Romania a recuperat mai rapid decat asteptarile pietei pierderile din anii de pandemie". Pe cel mai mare aeroport din tara, Henri Coanda (Otopeni), s-au inregistrat 12,5 milioane de pasageri anul trecut, potrivit datelor publice.

Anul trecut s-au inregistrat 220.681 miscaril de aeronave (aterizari si decolari) pe toate aeroporturile din tara, o crestere de aproape 32% fata de cifra din anul 2021, dar acest indicator ramane cu 17% mai mic fata de valoarea din 2019, potrivit AAR.

Traficul aerian de marfa in schimb a fost peste nivelul inregistrat inainte de pandemie: in 2022 pe aeroporturile din Romania au fost transportate 53.877 de tone de marfa, cu 5,8% mai mult decat in anul 2019.

"Pentru aviatia civila ultimii ani au fost foarte dificili, dar iata ca am reusit sa recuperam peste cifrele previzionate. A fost o revenire puternica, mai ales in lunile de vara, cand pe unele aeroporturi din Romania au fost inregistrate valori de trafic mai mari decat cele din anul 2019. Exista potential foarte mare si estimam ca anul viitor vom depasi 24 de milioane de pasageri, iar daca vorbim de estimari pe termen lung ne asteptam ca in anul 2040 aeroporturile din Romania sa inregistreze aproape 50 de milioane de pasageri", a declarat David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare