×

Companii

ZF Live. Vlad Nastase, CEO Concilium: Proiectul major este sa restructuram Hidroconstructia,...

ZF Live. Vlad Nastase, CEO Concilium: Proiectul major este sa restructuram Hidroconstructia, intrata in insolventa acum un an, pentru datorii de 100 mil. Euro

27.01.2023, 10:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Hidroconstructia a intrat in insolventa, din initiativa proprie, in luna ianuarie a anului trecut, cu intentia de reorganizare a businessului.

Pentru Concilium Consulting, companie specializata in restructurare corporativa si structurarea finantarilor complexe, cel mai important proiect din aceasta perioada este restructurarea societatii Hidroconstructia, intrata in insolventa acum un an, pentru datorii de circa 100 mil. euro, afirma Vlad Nastase, CEO al Concilium.

Compania de consultanta este si administrator special in procedura de insolventa a Hidroconstructia, cel mai mare constructor local de proiecte in hidroenergie si de infrastructura. CEO-ul Concilium spune ca au inceput deja lucrarile pentru un plan de restructurare.

"Proiectul major este sa restructuram Hidroconstructia si masa credala. Am inceput sa lucram la un plan de restructurare si vrem sa vedem care este scenariul sustenabil din perspectiva businessului. Compania a intrat in insolventa din cauza presiunii datoriilor. Suntem acum intr-o faza de observatie a procedurii de insolventa si urmeaza sa depunem si planul de reorganizare. In faza aceasta, Hidroconstructia are avantajul ca are, totusi, un stoc de contracte prin care isi poate continua activitatea", a spus Vlad Nastase, CEO al Concilium, la emisiunea online de business ZF Live.

"Speram ca Hidroelectrica, unul dintre beneficiarii traditionali ai Hidroconstructia, sa reia o parte dintre lucrarile importante", a mai spus el.

Societatea a intrat in insolventa, din initiativa proprie, in luna ianuarie a anului trecut, cu intentia de reorganizare a businessului.

In prezent, mai spune CEO-ul Concilium, se cauta o formula prin care creditorii sa sustina acest moment critic al companiei, impreuna cu noul actionar al Hidroconstructia, compania Electromontaj, care isi desfasoara activitatea in domeniul energiei.

Acesta mentioneaza ca este important sa existe premise de business nou pentru ca, altfel, iesirea din insolventa si sustinerea businessului companiei, dar si a angajatilor acesteia nu ar fi posibile.

Atunci cand a intrat in insolventa, Hidroconstructia avea o cifra de afaceri de aproximativ 70 mil. euro, sustine Vlad Nastase, insa acum, ea s-a redus la jumatate. Tot atunci, compania avea o structura de actionariat tip lista, cu peste 3.000 de actionari, precizeaza CEO-ul Concilium.

In prezent, Hidroconstructia are circa 1.200 de angajati, care sunt implicati in proiecte pe care, spune el, compania isi propune sa le duca la bun sfarsit. Spre comparatie, inainte de insolventa, compania avea peste 3.000 de angajati, mai adauga Nastase.

"Toti cei 1.200 de angajati ai Hidroconstructia au proiecte acum, bani exista, sunt lucrari incepute, dar intarziate, insa ne dorim sa terminam aceste lucrari, astfel incat sa putem sa avem deschiderea din partea autoritatilor din tara pentru atribuirea de noi contracte."

Una dintre cele mai mari provocari pe care orice firma de constructii le are, spune el, este asigurarea fortei de munca.

In prezent, afirma acesta, exista o criza a fortei de munca in domeniul constructiilor versus numarul de proiecte pe care orice companie din constructii si-ar dori sa le poata executa. Practic, proiecte si contracte exista, insa lipsa fortei de munca se simte puternic in acest domeniu.

"Constructorii care vor reusi sa aiba forta de munca disponibila si calificata vor putea sa faca diferenta intre a incepe si a finaliza un contract", a mai spus el.

Strategia de redresare a Hidroconstructia vizeaza asigurarea continuarii afacerii, pentru a putea finaliza in timp util proiectele de importanta nationala care se afla deja in derulare, cum ar fi constructia infrastructurii de apa-canal in toata tara, precum si lucrarile pentru Hidroelectrica, beneficiarul companiei.

De-a lungul timpului, Hidroconstructia a terminat baraje, centrale hidroelectrice - precum amenajarea hidroenergetica Portile de Fier 1 si 2 sau barajul Vidraru -, dar si peste 500 de kilometri de drumuri, poduri, proiecte de infrastructura de mediu, lucrari de constructii civile si industriale.

Hidroconstructia are, de asemenea, si proiecte in afara Romaniei, in Algeria, Iran, Moldova, Germania, Belgia, Irak, Bulgaria sau Iordania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare