Burse

Compania de securitate cibernetica SafeTech, transferata recent pe piata principala a BVB,...

Compania de securitate cibernetica SafeTech, transferata recent pe piata principala a BVB, estimeaza afaceri de 58 mil. lei si profit net de 14 mil. lei la sfarsitul anului

08.02.2023, 09:33 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Safetech Innovations (simbol bursier: SAFE), companie romaneasca de securitate cibernetica cu birouri in Bucuresti, Londra si Abu Dhabi, estimeaza pentru anul in curs, o cifra de afaceri de 58,1 milioane de lei la nivel consolidat si un profit net de 13,9 milioane de lei.

Rezultatele mentionate includ performanta financiara realizata de entitatea din Romania si cea din Marea Britanie, in cadrul careia Safetech Innovations detine o participatie de 67%.

"In 2023, principalele obiective pe care le avem in vedere sunt consolidarea afacerii noastre in Romania, atat prin cresterea numarului de clienti noi, cat si a numarului de contracte recurente, precum si dezvoltarea filialei din Marea Britanie, astfel incat aceasta sa inceapa deja sa produca rezultate," spune Victor Gansac, Presedinte Consiliu de Administratie si CEO al Safetech Innovations.

La nivel individual Safetech Innovations vizeaza venituri totale de 51,8 milioane de lei, o cifra de afaceri de 44 milioane de lei si un profit net de 12,6 milioane de lei.

Rezultatele prefigurate de companie la nivel individual in 2023, comparativ cu bugetul de venituri si cheltuieli estimat pentru 2022, reprezinta o crestere de 10% a cifrei de afaceri si o majorare cu 24% a profitului net fata de cel estimat pentru anul precedent.

Oficialii Safetech estimeaza ca circa 45% din veniturile generate la nivel individual vor proveni din servicii de securitate cibernetica, in timp ce aproximativ 55% vor reprezenta venituri din implementarea de solutii de securitate cibernetica.

In ceea ce priveste entitatea din Marea Britanie, conducerea estimeaza pentru aceasta o cifra de afaceri de 14,1 milioane de lei si un profit net de 1,4 milioane de lei la nivelul anului 2023.

Entitatea din SUA, care urmeaza sa fie infiintata in Reston, Virginia in perioada urmatoare, nu va inregistra venituri semnificative in 2023. De asemenea, Safetech Innovations nu va include in consolidare rezultatele inregistrate de filiala din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, deoarece compania detine o participatie minoritara in entitatea respectiva.

In 2023, compania are in plan introducerea de servicii si solutii noi, precum testari avansate de securitate cibernetica. De asemenea, pe langa continuarea dezvoltarii produselor proprii, iSAM, ToR-SIM si SafePic, Safetech Innovations are in vedere crearea unui nou produs al companiei, din resurse proprii, si prin intermediul caruia clientii vor fi sprijiniti in procesul de recuperare a datelor pierdute in urma unui atac cibernetic.

"In 2023, ne vom axa pe cresterea capabilitatilor tehnice, vom continua dezvoltarea produselor proprii si vom introduce noi solutii in portofoliu. Totodata, la finalul anului trecut am implementat o serie de noi proceduri interne la nivelul departamentului de business development si ne asteptam ca incepand cu anul acesta, sa acceleram vanzarile de servicii si solutii de securitate cibernetica. De-a lungul ultimului an, am remarcat o crestere semnificativa a solicitarilor pentru servicii de securitate cibernetica din partea companiilor care nu sunt obligate prin lege sa implementeze astfel de servicii, iar acesta este un semnal excelent, deoarece tot mai multe entitati constientizeaza importanta preventiei in cazul unor potentiale atacuri cibernetice," adauga Victor Gansac.

Conform asteptarilor conducerii companiei cu privire la viitorul securitatii cibernetice, solicitarile in domeniu isi vor continua trendul ascendent, avand in vedere ca la nivel european a fost deja adoptata o noua directiva in aceasta directie, NIS 2. Aceasta va inlocui actuala directiva privind securitatea retelelor si a sistemelor informatice, iar una dintre modificarile majore este extinderea domeniului de aplicare al normelor, ceea ce pentru Safetech Innovations inseamna deschiderea unei arii extinse de noi potentiali clienti.

Safetech Innovations este listata pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu data de 6 februarie 2023 si se tranzactioneaza sub simbolul SAFE.

Compania urmeaza sa raporteze rezultatele financiare preliminare aferente anului 2022 in data de 23 februarie 2023.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare