Business international

Premierul Marii Britanii da asigurari: Vom ajuta Ucraina cat va fi necesar in conflictul militar cu...

Premierul Marii Britanii da asigurari: Vom ajuta Ucraina cat va fi necesar in conflictul militar cu Rusia

08.02.2023, 14:55 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Marea Britanie va ajuta Ucraina pana va obtine "victoria" in razboiul izbucnit prin invazia rusa, a afirmat premierul Rishi Sunak, cu ocazia intalnirii pe care a avut-o cu presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat in vizita la Londra intr-un moment crucial pentru evolutia conflictului.

"Sunt foarte bucuros ca presedintele Zelenski este astazi in Marea Britanie. Este o dovada a prieteniei de nezdruncinat intre cele doua tari si sunt mandru ca extindem instruirea fortelor militare ucrainene la piloti si la membri ai fortelor navale, pentru a ne asigura ca Ucraina are o armata capabila sa apere interesele tarii, acum si in viitor", a declarat Rishi Sunak, citat de cotidianul The Evening Standard.

"Vom continua sa sustinem Ucraina pentru a-i permite sa obtina o victorie militara anul acesta", a sustinut Rishi Sunak.

Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentului britanic si va fi primit de regele Charles la Palatul Buckingham, conform cotidianului The Guardian.

Aceasta este prima vizita a presedintelui ucrainean in Marea Britanie de la inceputul invaziei militare ruse, in urma cu aproape un an. Vizita intervine intr-un moment crucial pentru Ucraina, in contextul riscurilor intensificarii ofensivei militare ruse. Discutiile probabil vizeaza noile tactici militare, in contextul in care Statele Unite, Marea Britanie si Uniunea Europeana furnizeaza masiv armament Ucrainei.

Rusia acuza natiunile occidentale de implicare directa in razboiul din Ucraina, in contextul deciziei privind transferul de tancuri avansate. Statele Unite, Germania si Franta au semnalat in mai multe randuri ca, desi furnizeaza armament Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse, vor sa evite riscurile izbucnirii unui razboi intre NATO si Rusia.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare