Zf 24

Uber isi continua seria de cresteri puternice inregistrata dupa lockdown: Veniturile totale au...

Uber isi continua seria de cresteri puternice inregistrata dupa lockdown: Veniturile totale au depasit 8 miliarde de dolari, inregistrand o crestere de 49%. Compania a depasit 2 miliarde de curse efectuate la nivel global intr-un singur trimestru

08.02.2023, 16:07 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Uber continua sa inregistreze cresteri puternice ale cifrei de afaceri si ale veniturilor si in ultimul trimestru al anului 2022, in conditiile in care cererea sustinuta de livrare de alimente si o revenire a activitatii de rideshare au adus profiturile in linie cu asteptarile Wall Street, a raportat Financial Times.

Uber a declarat ca pentru prima data a depasit numarul de 2 miliarde de curse inregistrate la nivel global intr-un singur trimestru, o medie de aproape 1 milion de curse pe ora. Valoarea totala a tarifelor platite inregistrata in unitatea de transport clienti a crescut cu 31% de la an la an.

Veniturile totale au crescut cu 49%, pana la 8,6 miliarde de dolari, putin peste asteptarile analistilor de 8,5 miliarde de dolari, potrivit FactSet. Uber a avertizat anterior ca un dolar mai puternic va reprezenta o piedica pentru profituri - pe o baza valutara constanta, veniturile ar fi crescut cu 59%.

Compania a declarat ca a depasit deficitul de soferi care i-a impiedicat redresarea in primele zile dupa ridicarea restrictiilor Covid-19. In perioada octombrie-decembrie, s-a inregistrat un nivel record de 5,4 milioane de soferi si curieri pe Uber, a adaugat compania.

Pentru prima data, peste 100 de milioane de consumatori au folosit serviciile companiei, care includ scutere, rezervari de trenuri si curse de taxi, alaturi de activitatea sa principala de rideshare.

Cresterea numarului de rezervari a indicat un "sezon mai puternic de calatorii de sarbatori in intreaga lume", a declarat directorul general Dara Khosrowshahi in comentariile pregatite pentru investitori. Compania a prognozat ca rezervarile vor creste cu 20-24% in trimestrul actual, de la an la an.

"Putem spune ca impactul pandemiei asupra afacerii noastre este cu mult depasit", a adaugat el. "Afacerea noastra de livrare a continuat sa dea dovada de rezistenta, crescand intr-un ritm sanatos, in timp ce ne-am extins semnificativ profitabilitatea si ne-am imbunatatit pozitia pe piata."

Cu toate acestea, afacerea de transport de marfa a companiei, aflata la inceput de drum, a fost neperformanta si a suferit un trimestru "provocator", a spus Khosrowshahi, fiind de asteptat ca cererea mai slaba sa persiste in acest an.

In ianuarie, Uber a anuntat ca va elimina 150 de locuri de munca din divizia de transport de marfa. Veniturile unitatii in al patrulea trimestru din 2022 au fost de 1,54 miliarde de dolari, sub estimarea de analistilor FactSet, de 1,68 miliarde de dolari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare