Burse

Credit Suisse, ale carei actiuni au o prabusire de 63% in ultimul an, raporteaza pierderi de 1,5...

Credit Suisse, ale carei actiuni au o prabusire de 63% in ultimul an, raporteaza pierderi de 1,5 mld. dolari in T4/2022 pe fondul unor retrageri de miliarde de dolari din administrarea investitiilor

09.02.2023, 08:51 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Credit Suisse, banca elvetiana cu o capitalizare de 14 mld. dolari si cu o prabusire de 63% a pretului actiunilor in ultimul an, a inregistrat a cincea pierdere trimestriala consecutiva in ultimele trei luni din 2022, dupa ce clientii au retras miliarde de dolari din divizia de administrare a activelor si a semnalat o noua pierdere pe intregul an 2023.

Cea de-a doua mare banca din Elvetia a raportat joi o pierdere neta de 1,39 miliarde de franci elvetieni (1,51 miliarde de dolari) in trimestrul al patrulea, comparativ cu o pierdere de 2,9 miliarde de franci elvetieni in aceeasi perioada din 2021, in conditiile in care veniturile au scazut cu 33% fata de anul precedent, la 3,06 miliarde de franci elvetieni, scrie publicatia MarketWatch.

Banca a semnalat in noiembrie asteptari privind o pierdere inainte de impozitare de 1,5 miliarde de franci elvetieni, dupa ce scaderea depozitelor si a activelor gestionate a dus la reducerea veniturilor nete din dobanzi si a comisioanelor si taxelor recurente, In cele din urma, pierderea inainte de impozitare a ajuns la 1,32 miliarde CHF.

Aceasta a survenit dupa ce banca din Zurich a inregistrat in octombrie iesiri de depozite si active nete, in conditiile in care rapoartele din social media si o crestere a swapurilor pe riscul de credit au provocat o frenezie in legatura cu pozitia financiara a bancii.

Activele au scazut cu 8% fata de trimestrul anterior, in principal la divizia sa de gestionare a a investitiilor, la 1.294 de miliarde de franci elvetieni, din cauza iesirilor de capital, precum si a impactului negativ al cursului de schimb valutar, partial compensat de miscarile favorabile ale pietei, a precizat banca.

Banca a propus un dividend de 0,05 franci elvetieni pe actiune pentru anul 2022.

Credit Suisse a precizat ca anticipeaza o pierdere semnificativa inainte de impozitare in 2023, din cauza cheltuielilor de restructurare, adaugand ca se asteapta ca diviza sa de investitii sa raporteze o pierdere in acest an.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare