23.03.2023, 12:53 Sursa: zf.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
Organismul de supraveghere a energiei din Berlin a avertizat ca intreprinderile si gospodariile vor trebui sa reduca si mai mult consumul de gaze naturale pentru ca Germania sa evite o criza energetica iarna viitoare, raporteaza Financial Times.
Potrivit declaratiilor lui Klaus Muller, seful Agentiei Federale pentru Retele, criza de energie din Germania "nu s-a incheiat", remedierea situatiei depinzand in mare masura de agresivitatea urmatorului sezon rece.
"Pericolul unei penurii de gaz este inca prezent", a declarat acesta pentru Financial Times. "Depinde foarte mult daca vom continua sa limitam consumul de gaz si sa asiguram aprovizionarea diversificata a Germaniei".
Iarna din 2023-24 va fi, de asemenea, prima pe care Germania o va experimenta "fara niciun fel de gaz rusesc", in timp ce oferta globala de gaze naturale lichefiate (GNL) "nu se asteapta sa creasca semnificativ in acest an sau anul viitor".
"A fi prea increzator pentru iarna viitoare este riscant", a declarat pentru FT Fatih Birol, seful Agentiei Internationale pentru Energie, adaugand ca Europa nu isi poate permite sa isi piarda atentia asupra conservarii sau dezvoltarii energiei regenerabile.
Scaderea importurilor din gazoductele rusesti a impins preturile gazului la peste 300 de euro pe megawatt/ora vara trecuta, de la aproximativ 20 de euro/MWh inainte de razboi. Acest lucru a fortat unele dintre companiile germane mari consumatoare de energie sa-si opreasca activitatea, provocand avertismente legate de o potentiala criza energetica la nivel national.
Dar Germania a reusit sa isi reconfigureze sistemul energetic pentru a face fata crizei, situatie pe care Muller a descris-o drept "realizare unica".
Berlinul s-a aprovizionat cu noi cantitati de GNL din Orientul Mijlociu si din SUA, a crescut importurile de gaze prin conducte din Norvegia, Olanda, Belgia si Franta si a construit primele sale terminale de import de GNL pe coasta de nord. Rezervoarele de gaz ale Germaniei sunt acum pline in proportie de 64%, un nivel mult mai ridicat decat in urma cu un an.
Companiile si gospodariile au facut, de asemenea, economii drastice de energie, iar industria a folosit cu 20% mai putin gaz in aceasta iarna.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
02.06.2023, 16:05