×

Burse

Operatorul privat de sanatate MedLife finalizeaza achizitia participatiei in Grupul Nord (Provita),...

Operatorul privat de sanatate MedLife finalizeaza achizitia participatiei in Grupul Nord (Provita), la cinci luni de la incheierea noului parteneriat

30.03.2023, 10:37 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

MedLife (M), liderul pietei de servicii medicale private din Romania si singura companie cu capital romanesc din topul operatorilor de servicii medicale private, anunta finalizarea tranzactiei de preluare a 51% din pachetul de actiuni al Grupului Nord (ex Provita), dupa aprobarea Consiliului Concurentei. Anuntul vine la cinci luni dupa incheierea noului parteneriat.

Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, managementul Grupului Nord isi va pastra integral independenta si atributiile, urmand sa continue planurile de consolidare si extindere pe baza unei strategii comune de dezvoltare, integrata la nivel national, potrivit unui raport de la BVB.

"Pastrarea fondatorilor in dezvoltarea ulterioara a business-ului reprezinta un deziderat important pentru noi, MedLife fiind nu doar operatorul care a finalizat cele mai multe achizitii de preluare partiala sau integrala a unor companii medicale, dar si grupul medical care s-a dezvoltat sistemic la nivel national, avand la baza o comunitate solida de antreprenori romani", spune Dorin Preda, director executiv, MedLife Group.

In cei 11 ani de activitate pe piata serviciilor medicale private, Grupul Nord s-a remarcat in special in Bucuresti, unde este prezent printr-un spital multidisciplinar, cinci clinici, doua centre de imagistica, un laborator pentru prelucrarea unei game variate de analize si teste medicale, cat si prin singurul centru de instruire in terapia durerii din Europa Centrala si de Est.

La finalul anului trecut, Grupul Nord s-a extins si in afara Capitalei, deschizand la Suceava o clinica multidisciplinara in valoare de 2,5 milioane de euro in cadrul careia functioneaza un centru integrat de Terapia Durerii si un centru integrat al sanului. Grupului Nord urmeaza sa lanseze in Bucuresti un nou spital medical privat in urmatoarele luni.

Cu 23,4% s-au depreciat actiunile M in ultimul an, pe tranzactii de 170 de milioane de lei, conform BVB. Evaluata la aproximativ 2,3 miliarde de lei, compania a incheiat 2022 cu venituri consolidate de 1,82 miliarde de lei, fata de 1,4 miliarde de lei in anul precedent, in timp ce rezultatul net a scazut cu 60% la 44,4 milioane de lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare