×

Burse

Romgaz semneaza cu spaniolii de la Duro Felguera pentru finalizarea centralei de la Iernut, judetul...

Romgaz semneaza cu spaniolii de la Duro Felguera pentru finalizarea centralei de la Iernut, judetul Mures, dupa intarzieri de cativa ani si rezilieri de contract

30.03.2023, 12:32 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Producatorul si furnizorul de gaze naturale Romgaz (SNG) a aprobat incheierea contractului de achizitie avand ca obiect "finalizarea lucrarilor si punerea in functiune a obiectivului de investitii: dezvoltarea CTE Iernut prin constructia unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine pe gaz" cu grupul spaniol Duro Felguera, reiese dintr-o hotarare a Consiliului de Administratie al Romgaz din 29 martie.

"Contractul de achizitie urmeaza sa fie semnat de parti conform procedurilor corporative aplicabile, cu respectarea prevederilor Legii nr.99/2016 privind achizitiile sectoriale", potrivit unui raport de la BVB.

De asemenea, a fost avizata incheierea unui contract de tranzactie intre Romgaz si Dure Felguera care va fi suspus Adunarii Generale a Actionarilor companiei detinute majoritar de statul roman.

Spaniolii de la Duro Felguera iau pozitie in scandalul centralei de la Iernut: Partea noastra era 98% gata. Ne rezervam dreptul de a da in judecata Romgaz, dar inca speram la un acord

"Contractul de tranzactie se va incheia cu scopul rezolvarii unor diferende intre parti si a finalizarii lucrarilor ramase de executat la CTE Iernut", precizeaza reprezentantii Romgaz. Contractul va intra in vigoare in termen de cinci zile de la data indeplinirii tuturor conditiilor suspensive prevazute in acesta, una dintre conditii fiind aprobarea in AGA Romgaz.

In iunie 2021, Romgaz si-a anuntat investitorii ca a decis rezilierea definitiva a contractului privind constructia centralei de la Iernut, judetul Mures, dupa trei luni de negocieri sterile cu consortiul de contractori format din Dure Felguera si Romelectro , cel mai mare contractor romanesc pentru proiecte energetice, care si-a cerut insolventa la inceputul lui 2022.

Proiectul centralei de la Iernut - de 430 MW si in valoare de 269 de milioane de euro - a fost inceput in 2016 si avea ca termen de finalizare 2019, acesta reprezentand prima investitie majora derulata de statul roman din ultimii 30 de ani.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare