Alte sporturi

thumbs

SNOOKER | Contraperformanta care va ramane in istoria Campionatului Mondial. Are 19 ani si nu va putea uita usor ceea ce s-a intamplat, luni, la Crucible: "Inca nu sunt suficient de bun!"

22.04.2019, 14:53 Sursa: Prosport

Shaun Murphy este, de luni, doar al doilea jucator din istoria snookerului profesionist care castiga un meci la zero la Campionatul Mondial, anunta World Snooker. "Magicianul" l-a executat cu 10-0 pe Luo Honghao (jucator de 19 ani, din China).

Un singur meci din istoria Campionatului Mondial de snooker s-a mai incheiat cu "whitewash", asa cum este cunoscuta in limbajul de specialitate o victorie la zero in snooker. In 1992, Eddie Charlton nu reusea nici el sa castige vreun frame in duelul cu John Parrott (victorios cu acelasi scor, 10-0).

Cosmarul a fost total pentru Luo Honghao la debutul de la Crucible. Chinezul a intrat in istorie cu un nedorit record pentru cele mai putine puncte reusite intr-un meci de pe tabloul principal la Campionatul Mondial. Honghao a contabiliziat doar 89 de puncte, spulberand vechea contraperformanta - doar 191 puncte reusite, in 19993, de Danny Fawler, in fata "Regelui de la Crucible", Stephen Hendry. Fawler a reusit atunci sa castige jocul de onoare.

Shaun Murphy a surprins pe multa lume cu o evolutie aproape perfecta. In ciuda faptului ca 2019 nu a fost deloc unul satisfacator pentru englezul in varsta de 36 de ani, ultima sa prezenta in optimi la un turneu de puncte consemnandu-se in decembrie anul trecut, Murphy a reusit break-uri de 138, 102, 101, 76, 62 si 123 in drumul spre 9-0, in prima sesiune, programata duminica. " Dupa rezultatele pe care le-am avut, nu ma gandeam nici in visele mele cele mai optimiste ca as putea veni la Crucible si sa castig un meci 10-0. Cand am revenit in arena, dimineata, am incercat sa alung din mintea mea gandul unui 10-0" , a declarat Murphy, citat de World Snooker.

"Lao este un jucator extrem de talentat si este o adevarata performanta faptul ca, la primul an ca profesionist, a reusit o prezenta la Campionatul Mondial. Cred ca va fi o sursa de inspiratie pentru el. Arena aceea ii aiureste pe cei mai buni dintre noi si ar trebui sa se scuture rapid si sa mearga mai departe"
Shaun Murphy, despre Luo Honghao, jucatorul care impresiona cu un break superb de 136 de puncte reusit chiar intr-un meci direct cu Ronnie O'Sullivan

"A fost prima mea vizita la Crucible si este un sentiment cu adevarat special. Am fost extrem de emotionat, cum nu am mai fost vreodata, pentru ca Crucible este visul oricarui sportiv. Nu am simtit ca joc un meci. Am savurat aceasta arena. Dupa ce am trait vreau sa devin mai bun, sa imi imbunatatesc tehnica. Inca nu sunt suficient de bun pentru a lupta cu jucatorii de top, sunt prea puternici"
Luo Honghao

Duelul "killer"-ilor in optimi

Shaun Murphy are parte de un duel de alt calibru in optimi, impotriva lui Neil Robertson, la randul sau un jucator cu un titlu mondial in palmares ca si englezul.

Australianul a condus la randul sau cu 9-0 la capatul primei sesiuni a meciului cu englezul Michael Georgiou, reusind break-uri de 100, 96, 120 si 85 de puncte. Georgiou a reusit sa ii smulga un frame, la reluare, gratie unui break de 90 de puncte, inainte ca Robertson sa incheie conturile cu 10-1.

Sase jucatori au obtinut deja calificarea in optimi: detinatorul trofeului - Mark Williams , Shaun Murphy, Neil Robertson, Gary Wilson - primul jucator venit din calificari care a trecut de primul tur, dupa o victorie in fata lui Luca Brecel, Ding Junhui si Stephen Maguire. Un alt record a cazut in timpul primelor partide ale editiei 2019 a Campionatului Mondial de Snooker: Gary Wilson a castigat cel mai lung frame din istoria turneului de la Sheffield, de 79 de minute si 31 de secunde. A fost vorba chiar despre frame-ul decisiv al duelului dintre Wilson si belgianul Brecel. Precedentul record fusese stabilit de Mark Selby si Marco Fu, in 2016 - 76 minute si 11 secunde.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare