Alte sporturi

thumbs

"Daniele, te dezbraci si intri in multime". Momentul in care Ghita n-a mai putut sa eschiveze

22.03.2019, 16:08 Sursa: Prosport

Daniel Ghita (38 de ani) a povestit la GSP Live un moment stanjenitor in care s-a aflat pe vremea in care era ofitier SPP. Cu un capital imens de popularitate atras din circuitul Local Kombat, luptatorul roman de K1 cel mai galonat la nivel mondial a mers mult timp pe doua fronturi: si in ringul sporturilor de contact, dar si cu cartea de munca la Serviciul Roman de Protectie si Paza. Cum la vremea respectiva fenomenul LK luase amploare, iar actorii din ring devenisera cunoscuti in orice colt al tarii, Ghita facea adevarate bai de multime oriunde.

"S-a intamplat la Focsani, era Hora Unirii. Eram in timpul serviciului. Unui dintre sefii mei mi-a spus: "Daniele, te dezbraci si intri in multime!" Adica, sa ma imbrac in civil. Eram la interventie atunci. Am zis: "Domnule, nu pot sa intru in multime pentru ca ma recunoaste toata lumea. Atrag atentia". El a zis: "Nu e adevarat, nu respecti ordinele! Iti fac raport".

M-am schimbat, m-am imbracat in civil si am iesit de dupa un colt, de dupa o cladire. Era foarte multa lume, pentru ca era presedintele Basescu, toata lumea era prinsa in hora si deodata s-a oprit toata lumea: "Ghita, Ghita!". Lumea prinsa in Hora Unirii. M-am uitat la seful meu si am intrebat: "Si acum ce facem?". El: "Vino inapoi! Vino inapoi!". Pana la urma m-am dus in hora si am stat intre ei, eram deja deconspirat" , a povestit Daniel Ghita, la GSP Live.

Daniel Ghita, multiplu campion K1, a lucrat si la SPP in perioada 2001 - 2008, Serviciul de Protectie si Paza fiind cel care are atributii privind siguranta nationala, dar asigura si protectia deminitarilor. I s-a propus sa continue in structura si ar fi avut o cariera stralucita, dar trebuia sa faca un compromis: sa renunte la sport! Atunci a renuntat si a ales sa-si urmeze cariera sportiva. La ProSport LIVE, "Samuraiul Salbatic" a dezvaluit:

"La un moment dat a fost o chestie interesanta. Am fost chemat de conducere si mi s-a spus: 'Daniel nu mai poti sa faci sport, ramai in SPP si o sa ajungi mare. Ai talent, esti inteligent si poti sa faci lucruri importante pentru 'Serviciu' si pentru cariera ta. Aduceam si un capital de imagine, dar eu trebuia sa ma pregatesc, sa plec afara la pregatire, la competitii, aveam o luna - doua de antrenamente in strainatate, aveam meciuri foarte puternice, foarte grele. Era dificil" , a anuntat Daniel Ghita la ProSport LIVE.

Campionul "greilor" din k1 a continuat: "A fost acest moment in care s-a spus: 'Ori aia, ori ailalta! Si am zis aia, adica sportul, e cel care m-a educat, care m-a facut ceea ce sunt in viata. Am riscat pentru ca nu stiam ce se intampla. Acolo aveam un salariu sigur, un viitor, puteam sa fac o cariera...urma pensia. Aveam viitorul asigurat, dar am zis nu: 'Vreau sportul. Il iubesc. El m-a creat. Mi-am dat seama ca am facut alegerea cea buna".

Daniel Ghita a inceput sa practice artele martiale inca din copilarie. Debutul la profesionisti a fost in 1999, luptand in World Muay Thai Championships, turneu desfasurat in Bangkok, el oprindu-se in semifinale. In scurt timp insa a devenit campion european, in 2000, iar in 2001 a luat bronzul la Campionatul Mondial. Din 2004 a intrat in circuitul K1 unde si-a castigat porecla de "Samuraiul Salbatic" datorita loviturilor devastatoare si a strategiei adoptate in ring.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare