Rugby

thumbs

Aeronava Tarom care va aduce in tara echipa de rugby CSM Stiinta Baia Mare a plecat deja spre Africa de Sud! S-a implicat inclusiv premierul Nicolae Ciuca

29.11.2021, 13:26 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Aeronava Tarom care va aduce in tara echipa campioana la rugby a Romaniei, CSM Stiinta Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud, a declarat ministrul Sportului, Eduard Novak. Duminica, Eugen Apjok, antrenorul principal al CSM Stiinta Baia Mare, a declarat ca membrii delegatiei romane sunt bine, stau in camerele de hotel, tin legatura cu autoritatile romane si spera sa poata pleca in scurt timp din Africa de Sud. Dupa ce a participat la un turneu de pregatire, echipa a ramas blocata in aceasta tara dupa ce compania aeriana care trebuia sa-i transport spre Europa a anunlat toate zborurile, in urma ingrijorarilor aparute cu privire la noua tulpina Omicron a coronavirusului, descoperita in statul sud-african. Aeronava Tarom care va aduce in tara echipa de rugby CSM Stiinta Baia Mare a plecat deja spre Africa de Sud! S-a implicat inclusiv premierul Nicolae Ciuca Stiinta CSM Baia Mare, campioana en-titre a Romaniei la rugby, se afla in Africa de Sud unde a sustinut doua meciuri in cadrul puternicului turneu Toyota Challenge Cup gazduit la Bloemfontein. "Aeronava Tarom care va aduce in tara echipa campioana la rugby a Romaniei, CSM Stiinta Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud si aterizeaza azi la Johanesburg, via Mombasa (zbor 4101). Imbarcarea pasagerilor si decolarea spre Romania se vor face maine, pe traseul Johanesburg - Mombasa (Kenya) - Bucuresti - Baia Mare (zbor 4102). Componentii echipei CSM Stiinta Baia Mare, alaturi de staff-ul tehnic, au ramas blocati in Africa de Sud, ca urmare a interdictiilor de calatorie impuse in urma depistarii variantei Omicron a coronavirusului. Multumesc premierului Nicolae Ciuca, ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, si ministrului transporturilor si infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru implicarea in rezolvarea acestei situatii si identificarea cu promptitudine a solutiei optime de repatriere in siguranta a sportivilor romani", a scris Novak, pe Facebook. Ce rezultate a avut CSM Stiinta Baia Mare in Africa de Sud? Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca aeronava TAROM care ii aduce in tara pe romanii blocati in urma anularii zborurilor spre aceasta zona a lumii, din cauza noii tulpini a coronavirusului, va ajunge in tara pe 1 decembrie, in jurul orei 12.00. CSM Stiinta Baia Mare a surclasat formatia Free State XV cu scorul de 72-14 (41-14), sambata trecuta, la Bloemfontein, in primul sau meci test in Africa de Sud, iar vineri a pierdut, scor 5-54 (5-25) cu Toyota Cheetahs. Finala Cupei Romaniei la rugby de sambata 11 decembrie, intre baimareni si SCM Timisoara, se afla deocamdata sub semnul intrebarii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare