Italia

thumbs

Radu Stefan, pus pe liber de Lazio! Ar putea ajunge rezerva de lux in sezonul urmator

13.06.2019, 10:37 Sursa: Prosport

Fundasul Radu Stefan s-ar putea desparti de Lazio, echipa pentru care a evoluat in ultimele 12 sezoane. Decizia a venit din partea antrenorului italienilor, Simone Inzaghi, care vrea sa le faca loc tinerilor in echipa "lazialilor".

Internationalul roman in varsta de 32 de ani mai are contract cu formatia din Roma pana in 2021, dar in cazul in care Radu Stefan isi va gasi o echipa, acesta poate pleca liber de contract.

Mai mult, presa din Peninsula scrie ca Radu Stefan se poate intoarce oricand la gruparea din Italia, pe post de antrenor, pe modelul Simone Inzaghi, fostul atacant incepandu-si cariera de tehnician la echipele de juniori si fiind apoi promovat ca manager al primei formatii.

Radu Stefan a ajuns la clubul Lazio in anul 2008 de la Dinamo contra 4,5 milioane de euro. In tricoul echipei din Italia, fundasul roman a evoluat in 347 de partide, a marcat de 7 ori si a oferit 18 pase decisive. A castigat cinci trofee cu Lazio: trei Cupe si doua Supercupe ale Italiei.

"Nu as schimba niciodata tricoul lui Lazio pentru un altul. Vreau sa raman aici cel putin pana la 41 de ani", spunea Stefan Radu in trecut.

In sezonul recent incheiat, Stefan Radu a jucat in 33 de meciuri oficiale, 32 ca titular

Un caz asemanator e al mijlocasului italian Daniele De Rossi. El si-a petrecut intreaga cariera la AS Roma, dar s-a departit de echipa sa de suflet. In varsta de 35 ani, Daniele De Rossi a debutat in prima echipa a lui AS Roma in 2001, disputand in total 615 meciuri (63 de goluri) in cele 18 sezoane in care a aparat culorile clubului din capitala Italiei. Campion mondial cu selectionata Italiei in 2006, De Rossi a imbracat de 117 tricoul Squadrei Azzurra intre 2004 si 2017, inscriind 21 de goluri.


Articole asemanatoare