Liga 1

thumbs

EXCLUSIV | De fapt, ce vinde Ionut Negoita? "Ei au fost camatari la Dinamo! L-au gasit apoi pe Negoita si el si-a 'furat-o'"

14.06.2019, 22:20 Sursa: Prosport

Claudiu Vaiscovici, 56 de ani, fost jucator al lui Dinamo a vorbit la ProSport LIVE despre situatia actuala a echipei. Mircea Rednic a fost demis, fanii au protestat la adresa conducatorilor, iar acum a aparut varianta ca actionarul majoritar Ionut Negoita sa vanda procentele pe care le detine, potential cumparator fiind tocmai Rednic. Insa, clubul din Liga 1 Betano e in declin de cand Negoita a cumparat clubul de la fosta conducere, una formata din unii ca Nicolae Badea sau Cristi Borcea.

"Nu stiu ce vinde, poate mare parte din datorii? Vinde procentele din club...si apoi sa-si faca el datorii (n.red. - Mircea Rednic). Dar, Rednic vrea sa comande el! Sa nu fie toata chestia asta un foc de paie ca sa domoleasca agitatia de la echipa legata de suporteri", a spus Claudiu Vaiscovici la ProSport LIVE , fanii protestand in fata hotelului lui Negoita, in cantonamentul de la Saftica sau in fata casei lui Balanescu, directorul general al clubului.

Dar, cum s-a ajuns in situatia actuala? "Domnul Nicolae Badea si cu Cristi Borcea au lasat clubul in rapa. Au dat contracte de 10.000 - 15.000 de euro pe luna si nu au platit nicio datorie la stat. De aia au vandut! Au fost camatari la club, au dat imprumut si au luat dublu. Echipa atunci se batea la titlu, erau contracte bune, dar nu au platit datoriile la stat si cand au fost obligati sa faca asta, l-au gasit pe Negoita. I-au vandut-o repede, iar el si-a 'furat-o'. Dinamo e o camasa prea mare pentru el si cand a vazut datoriile...A platit o mare parte, dar nu a mai pus bani si pentru echipa".

"S-a vazut ca-n fiecare an e alt proiect, ne-am dus de rapa. Bani nu a bagat Negoita, au venit din sponsori, din drepturile tv. In rest, a zis: Asta e bugetul, descurcati-va. Si a lasat niste agiami sa se ocupe de transferuri si toate" - Claudiu Vaiscovici, la ProSport LIVE

Ionut Negoita a anuntat ca doreste sa vanda actiunile din club si a discutat cu Mircea Rednic pentru ca tehnicianul sa le preia. S-a discutat despre procente, rate, sume, dar actualul patron a pus o conditie peste care "Puriul" nu poate trece.

Societatea a carei actionar este Ionut Negoita nu detine palmaresul clubului Dinamo, fondat in 1948, cu 18 titluri de campioana, 13 Cupe ale Romaniei si doua Supercupe. Ce va primi viitorul actionar?

Sub conducerea lui Borcea, Dinamo a castigat patru titluri (1999-2000, 2001-2002, 2003-2004, 2006-2007), patru Cupe ale Romaniei (000, 2001, 2003, 2004, 2005) si o Supercupa Nicolae Badea, 70 de ani, a fost presedinte CA al lui Dinamo. A venit in club in 1997 si a plecat in 2013.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare