Italia

thumbs

Ionut Radu, rascumparat de Inter. Portarul roman nu va juca pe "Meazza": a fost imprumutat din nou

12.07.2019, 14:36 Sursa: Prosport

Ionut Radu (22 de ani) a fost rascumparat de Inter de la Genoa, dar nu se va intoarce pe "Giuseppe Meazza", ci va fi imprumutat pentru inca un sezon la "Grifoni". Inter a facut anuntul oficial, dupa ce jurnalistul italian Mattia Zangari a scris, vineri, pe fcinternews.it , ca Ionut Radu, capitanul nationalei de tineret, a fost rascumparat de Inter de la Genoa. "Nerazzurrii" avea in contractul cu "Grifonii" o clauza de rascumparare in valoare de 12,5 milioane de euro.

Ionut Radu a impresionat prin evolutiile sale de la Genoa, din sezonul trecut, dar si la Campionatul European de tineret, unde a ajuns cu nationala Romaniei pana in semifinalele turneului final. Radu a strans 33 de meciuri in sezonul trecut, intre buturile "Grifonilor".

Dorinta lui Ionut Radu a fost sa ramana la Genoa pentru inca un sezon, chiar daca va fi rascumparat de Inter. Formatia din orasul Genova a platit opt milioane de euro pentru transferul lui Radu, in vara trecuta. "A fost un sezon absolut de neuitat. Nu mi-as fi imaginat sa intru in poarta dupa doar patru etape si sa ajung la 33. Genoa mi-a oferit aceasta sansa, mereu am visat sa joc in Serie A.

Ma simt bine aici si inca un an la Genoa ma va ajuta, pentru ca lucrez cu un preparator foarte bun ca Alessio Scarpi, care m-a facut sa cresc sub toate aspectele. Italia ara cea mai buna scoala de portari din lume" , a spus Ionut Radu, in Gazzetta dello Sport.

Radu e cel mai bine cotat fotbalist roman in activitate. Transfermarkt il coteaza la 15 milioane de euro pe goalkeeperul Genoei. In varsta de 22 de ani, Radu si-a inceput cariera la FCSB , a trecut apoi pe la Dinamo si Pergolettese, iar la varsta de 16 ani a ajuns la Inter, trecand pe la toate grupele de juniori. In urma cu doi ani a fost imprumutat la Avellino, iar in urma cu un sezon la Genoa.

Articole asemanatoare