Liga 1

thumbs

Tiago Ferreira a anuntat obiectivele Craiovei, a vorbit despre relatia cu suporterii olteni si a dezvaluit in cat timp a invatat limba romana

23.07.2019, 11:25 Sursa: Prosport

Tiago Ferreira (26 de ani) este deja de doi ani la Craiova , perioada in care si-a trecut in palmares o Cupa a Romaniei. Fundasul central al oltenilor, cu junioratul facut la FC Porto, este convins ca acesta va fi anul Stiintei, atat in campionat, cat si in Europa, acolo unde ii asteapta "dubla" cu maghiarii de la Honved (joi turul, in Ungaria, la 1 august returul, la Craiova).

"Avem ambitia de a castiga titlul si Cupa Romaniei si ne dorim sa mergem in grupele Ligii Europa. Ar fi fantastic sa facem acest lucru" , a spus Tiago Ferreira, fotbalistul celor de la Craiova.

Teixeira si Geraldo l-au convins sa vina in Romania

Aparatorul oltenilor a recunoscut ca aventura sa la Craiova a inceput timid in 2017, moment in care nu stia nimic despre club. "In Portugalia erau cunoscute doar FCSB si CFR Cluj . Nu stiam mai nimic de Craiova. Cand am auzit ca pot veni aici mi-am sunat prietenii si colegii care cunosteau fotbalul romanesc. Mi-au spus ca echipa a crescut de la an la an, ca au un stadion frumos si ca este un club puternic. Am vorbit cu Teixeira, Geraldo, Nuno Viveiros, cu care am jucat la nationala Portugaliei, si toti mi-au vorbit frumos despre echipa, asa ca am ajuns la Stiinta" , a mai spus Tiago Ferreira.

Pana sa ajunga in Banie, Ferreira a mai evoluat la Waregem si Madeira, cluburi la care n-a intalnit suporteri infocati precum cei olteni: "Este foarte bine sa joci cu un stadion plin care te incurajeaza sa mergi inainte. Altceva e cand te injura, dar asa e fotbalul. Suporterii sunt al doisprezecelea nostru jucator, noi simtim, iar adversarii stiu cand vin la noi pe stadion ca joaca impotriva a 12 jucatori" .

A invatat limba romana in jumatate de an

Component al nationalelor lusitane de juniori si tineret, Ferreira a explicat care sunt diferentele dintre fotbalul pe care l-a descoperit in Liga 1 si cel portughez, unde a crescut. "Aici jucam mai mult in viteza si pe contraatac, in Portugalia se bazeaza mai mult pe partea tehnica. Am avut si avem la Craiova multi jucatori tehnici. Mitrita si Gustavo au fost cei mai tehnici, acum cred ca Cicaldau este cel mai bun. Mai sunt si Bancu, Ionita" , a mai declarat acesta. "In 6-7 luni am invatat limba romana. Stiu ca nu vorbesc perfect, dar inteleg tot si ma descurc binisor" , a incheiat Ferreira.

Articole asemanatoare