Echipa nationala

thumbs

"Sa credem mai mult in Florinel!" Caramavrov vine cu o alta abordare despre "Mbappe" Coman

11.09.2019, 00:03 Sursa: Prosport

Trebuie sa credem mai mult in Florinel Coman, pentru ca a aratat in dese randuri la Viitorul , de cateva ori la FCSB si prin golurile de la nationala de tineret ca are valoare.

Ii mai trebuie insa ceva la aceasta varsta la care un fotbalist trebuie "sa se coaca", asa cum se spune. Ii trebuie un antrenor care sa-l puna zilnic pe drumul lui, sa-l certe cand gresesete, dar si sa-l laude cand face lucruri bune la antrenamente si la meciuri.

Un fotbalist cu sclipiri ca Florinel are nevoie la aceasta varsta de un sprijin, pe care la FCSB nu l-a avut in ultimul timp. Are nevoie zilnic de un parinte, de un tata, care sa fie si sever cand e cazul, si prieten. E greu sa faci asta ca antrenor, iti trebuie experienta la nivel inalt, trebuie sa stii sa te impui, sa-ti castigi respectul prin rezultatele trecute, prin metodele de antrenament, prin discurs.

Florinel are curaj, are tupeu, pe langa talent. Chiar daca unul din golurile cu Anglia, de la turneul final al Campionatului European, si acest gol cu Danemarca au beneficiat de o contributie importanta a portarilor adversi, Coman are meritul ca ia mingea si trage la poarta, din careu, de la 20 de metri sau de la 30 de metri. Fara sa sutezi, nu ai cum sa dai gol, e logic.

Trebuie sa avem mai mare grija de astfel de fotbalisti, pentru ca nu sunt multi de asemenea factura in Romania. Nu trebuie nici sa le luam mintile prin comparatii aberante, dar nici sa nu-i "ingropam" cand gresesc. E firesc la varsta lor sa greseasca, o fac si seniorii, cu atat mai mult un baiat care se crede stapanul lumii la 20-21 de ani... E firesc ca uneori sa ne enerveze. La varsta asta si tu, si eu am gresit.

Florinel a dat un gol frumos, datorita curajului si talentului sau, iar apoi a ratat un penalty care ne putea aduce un punct, insa, oricum, fara sutul lui din minutul 81, n-am fi ajuns sa mai speram la ceva.

Coman a fost, poate, cel mai bun jucator roman in meciul cu Danemarca, un meci in care am jucat modest vreo 70 de minute, dar am regasit, macar pe final, atitudinea tinerilor nostri din preliminariile trecute si de la Campionatul European. Iar pentru aceasta atitudine trebuie sa le iertam jocul mai slab.

Romania de asta are nevoie acum, de o abordare curajoasa a meciurilor, de tupeul lui Florinel, de o alta mentalitate, pentru ca, altfel, suntem departe de fotbalul mare.

Sa credem in tineri, sa credem in Florinel!.

Articole asemanatoare