Echipa nationala

thumbs

Start fals! Nationala lui Radoi n-a mai aratat ca cea din vara si a pierdut in Danemarca, cu 1-2. Florinel Coman merita la echipa mare, chiar daca a ratat un penalty in prelungiri

10.09.2019, 21:33 Sursa: Prosport

De-a lungul istoriei, nationalele de juniori ori tineret au mai reusit performante miraculoase, asa cum a fost cea obtinuta de echipa lui Radoi in vara. Am mai fost la Olimpiada in 1963, iar Gabor a fost magnific la Mondialul de juniori din 1981. Aceste perfromante n-au avut insa continuitate. Ele au fost cazuri izolate intr-o istorie care s-a remarcat mai mult prin nereusite, la acest nivel al tineretii. Reprezentativa lui Radoi si-a propus sa se ridice impotriva istoriei si sa repete calificarea la Euro. O alta generatie de aur a tineretului era dorinta tuturor si chiar daca in echipa au ramas doar cativa dintre oamenii din Italia asteptarile erau mari. Ne consideram favoriti, pentru ca noi eram cei care bateau Anglia si remiza cu Franta in vara.

Coman s-a batut de unul singur

Totusi, noua generatie a lui Radoi a aratat din start ca nu are stralucirea, valoarea si coeziunea vechii generatii. Am inceput groaznic in Danemarca. Un pusti pe care Bologna a platit 6 milioane de euro, Olsen, a ridiculizat apararea noastra si a marcat in minutul 3. Apoi, danezii ne-au supus unei presiuni din care poti sa iesi doar cu noroc. Am avut noroc, la interventia lui Aioani (14), la bara danezilor (16). Danezii aveau gol si ocazii mari pana ca noi sa ajungem prima data periculos in fata portii. Petre a tras peste, dupa 20 de minute. Apoi a inceput sa se vada Florinel Coman, cel mai bun din jucatorii lui Radoi si singurul care ar fi avut ce sa caute la nationala mare. El a trimis primul pe poarta (24 si 25), dar apoi danezii au avut inca o ocazie colosala, la mingea scoasa din fata portii goale de Dima (28). Coman se lupta singur cu danezii. Olaru si Dragomir erau absenti, Baluta invizibil, iar Dragus si Petre ineficienti. Cum nici Dima sau Boboc nu aduceau siguranta in aparare era greu ca Romania, cu atatea "maini moarte", sa reuseasca ceva important. Coman a mai avut doua sanse de gol, din lovitura libera, dar portarul danez i-a stricat planurile (36, 42).

Coman, gol super, penalty slab

Repriza a doua a inceput insa tot cu Danemarca in atac. Aioani l-a blocat pe periculosul Olsen (53), pentru ca apoi sa nu mai poata face nimic, in fata celui mai bun jucator al meciului, care a realizat dubla dupa gafele lui Ratiu si Dima (55). Radoi a profitat de noua regula si a facut 5 schimbari, semn ca n-a nimerit echipa. Danezii au mai avut o bara (65) si inca o ocazie buna (69), pentru ca apoi Florinel Coman sa primeasca ce a meritat. A marcat superb, de la 30 de metri, amintind de partida cu Anglia (80). Era 2-1 si speram, iar insistenta noilor intrati a adus ceva nesperat. Ganea a fost faultat in careu si am avut penalty in minutul 90+2. Coman trebuia sa fie eroul din Danemarca, dar portarul Christensen s-a opus si ne-a stricat seara. Tineretul debuteaza cu infrangere si arata ca nu mai trebuie comparata cu generatia din vara, iar Coman si portarul Aioani sunt cam singurii care dau sperante.

Articole asemanatoare