Anglia

thumbs

Un fost antrenor de la Newcastle a primit o suspendare uriasa pentru rasism. Ce a putut sa-i spuna unui jucator

19.09.2019, 20:46 Sursa: Prosport

Peter Beardsley (58 de ani), fostul antrenor de la echipa U23 a lui Newcastle, a fost suspendat, joi, din orice activitate fotbalistica pentru 32 de saptamani, dupa ce ar fi avut un comportament rasist fata de jucatorii sai.

Antrenorul a demisionat de la echipa U23 a lui Newcastle in luna martie a acestui an, dupa o ancheta interna care a durat 14 luni. Beardsley a nega toate acuzatiile care i-au fost aduse. Suspendarea sa va expira la data de 29 aprilie 2020.

Potrivit The Independent, care citeaza Federatia Engleza de Fotbal, pedeapsa primita de Beardsley vine ca urmare a unor insulte aduse cel putin unui fotbalist de culoare in timpul unei excursii pe care echipa U23 a desfasurat-o la un parc de distractii in aer liber, in octombrie 2017. De asemenea, The Sun scrie ca in cadrul vizitei respective, Beardsley i-a transmis unui fotbalist de culoare ca ar fi fost normal sa fie obisnuit cu un astfel de mediu, numindu-l "maimuta"

De asemenea, Federatia Engleza a anuntat ca Beardsley va sustina un curs de educare in vederea unei conduit potrivite pentru situatiile vitoare.

Peter Beardsley a ocupat functia de manager al echipei U23 a lui Newcastle in perioada 2010-2019. Englezul a demisionat in luna martie a acestui an, dupa acuzatiile venite din partea Federatiei Engleze.

Ca jucator, Beardsley a castigat patru trofee, toate alaturi de Liverpool - Cupa Angliei si trei Supercupe ale Angliei. Acesta a mai evoluat pentru echipe precum Carlisle United, Vancouver, Manchester United, Everton, Newcastle, Bolton, Manchester City sau Melboure Knights, de la ultima retragandu-se in 1999.

Articole asemanatoare