Echipa nationala

thumbs

Gheorghe Hagi, mesaj emotionant de ziua lui Anghel Iordanescu: "Nea Puiu, haideti inapoi in fotbal!". Cum il caracterizeaza "Regele" pe fostul selectioner

04.05.2020, 15:52 Sursa: Prosport

Anghel Iordanescu, fostul selectioner al echipei nationale, implineste astazi, 4 mai 2020, varsta de 70 de ani, iar fostul lui elev, Gheorghe Hagi (55 de ani), i-a transmis un mesaj de suflet. Gica Hagi i-a facut o urare speciala lui Anghel Iordanescu, pe care il cere inapoi in fotbal, alaturi de alti "grei": Mircea Lucescu, Emeric Ienei si Cornel Dinu. "Are de toate, familie frumoasa, chiar si nepoti, amintiri senzationale, o cariera formidabila, ce sa-i mai urez? Sanatate, sa fie linistit si vreau sa-l vad mai des la stadion. Nea Puiu, haideti inapoi in fotbal! Noi, cei care suntem activi acum, avem nevoie de dumneavoastra, de nea Mircea Lucescu, de nea Imi, de nea Cornel Dinu. Sa va vedem in preajma noastra, sa ne vorbiti, sa ne sfatuiti. Cine trece de 70 de ani nu mai vorbeste urmarind un interes anume, asa ca orice gand si vorba spusa ne-ar fi de mare ajutor. Ne-ati motiva fantastic!", a transmis Gheorghe Hagi, potrivit gsp.ro. "Nea Puiu provenea dintr-un numar 10" Gica Hagi a colaborat cu Anghel Iordanescu timp de mai bine de opt ani, la Steaua Bucuresi si la echipa nationala, si are numai cuvinte de lauda despre "Tata Puiu", desi, spune el, era un antrenor exigent si avea o "disciplina teribila". Fostul mare fotbalist al Romaniei i-a facut o scurta caracterizare lui Anghel Iordanescu si a dezvaluit ce le spunea mereu jucatorilor din atac: sa creeze, lucru pe care il spune si Gheorghe Hagi in nenumarate randuri despre jucatorii sai. "Pana sa vorbim de antrenorul Iordanescu, trebuie sa spunem ca el a fost un foarte mare fotbalist, mare de tot! Nea Puiu era exigent ca antrenor, nu si rigid, nici n-avea cum sa fie asa fiindca provenea dintr-un numar 10, iar decarii nu sunt rigizi. Foarte disciplinat, riguros, extrem de exigent. Nu tolera lucruri care insemnau abatere de la un comportament pe care trebuie sa-l aiba un jucator. In plus, a adus foarte multa personalitate acelei generatii de la nationala. Simtea fantastic jucatorii, chiar daca avea o disciplina teribila, stia si cand sa ridice piciorul de pe pedala si sa mai inchida ochii. L-am apreciat si tactic fiindca punea in teren exact ce lucram, ce ne arata la analize si la schemele pe care ni le cerea. In plus, noua, celor din atac, ne spunea mereu ca vrea sa ne vada creand, sa luam decizii. Un antrenor mare asta face, lasa jucatorul sa si inventeze, sa decida de unul singur. Unii sustin ca munca de antrenor de club e diferita de cea de selectioner. Cred ca nea Puiu a demonstrat ceea ce cred si eu: munca e fix la fel, singura diferenta e ca intr-o parte antrenezi zi de zi. El a facut lucruri la fel si a fost foarte bun si la Steaua, si cu Romania", a mai spus Gheorghe Hagi.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare