Liga Europa

thumbs

Ce se intampla cu actualul sezon al Ligii Campionilor si al Europa League! Anuntul presedintelui UEFA: "Pot sa va garantez asta"

16.05.2020, 14:10 Sursa: Prosport

Presedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anuntat ce se intampla cu actualul sezon al Ligii Campionilor si Europa League. Cele doua competitii vor ajunge la finalul acestui sezon, garanteaza oficialul forului international, reluarea urmind a avea loc in august. "Exista un plan concret pentru terminarea sezonului european. Cred ca majoritatea ligilor vor fi in masura sa incheie campionatele lor. Cele care au ales sa sa nu o faca, vor trebui sa dispute preliminarii daca vor dori sa participe la viitoarele competitii ale UEFA. Trebuie sa asteptam confirmarea datelor de catre Comitetul Executiv, insa pot sa va garantez asta: cupele europene se vor incheia in august, cu conditia sa nu se produca niciun cataclism", a anuntat Ceferin in presa italiana. Ceferin, despre reluarea fotbalului in timp de pandemie COVID-19 Presedintele UEFA a raspuns si criticilor privind revenirea competitiilor fotbalistice, desi amenintarea noului coronavirus nu a trecut. "Nimeni nu vrea sa fie catalogat drept iresponsabil. Organizatorii competitiilor nationale au adoptat protocoale de securitate foarte serioase si complete, care trebuie aplicate cu rigurozitate absoluta. Riscul zero nu exista la niciun nivel si in niciun mediu de lucru. Cu totii ne pregatim sa ne protejam", a explicat acesta. In Franta si Belgia campionatele au fost incheiate, titlurile fiind acordate echipelor Paris Saint-Germain, respectiv FC Bruges. Si-n Olanda s-a stopat competitia, dar nu s-a desemnat castigatoarea. UEFA doreste sa reduca sau chiar sa anuleze tururile preliminare in viitoarea editie a celor doua mari competitii, Liga Campionilor si Europa League, totul fiind cauzat de pandemia COVID-19. Forul international are in plan ca faza grupelor sezonului viitor al Champions League sa inceapa la data de 20 octombrie, iar pentru preliminarii are mai multe variante. UEFA ar putea renunta la cele cinci tururi preliminare, in favoarea unuia singur, cu participarea a 12 campioane din tari care nu au echipa direct calificata in grupe, in functie de clasamentul coeficientilor nationali, pentru cele sase locuri neocupate, anunta news.ro, ce citeaza The Times.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare