Italia

thumbs

Doliu in fotbal! A murit Luigi Simoni, unul dintre cei mai mari antrenori italieni, castigator al Cupei UEFA cu Inter

22.05.2020, 16:28 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Lumea fotbalului este in doliu, Luigi Simoni, unul dintre cei mai mari antrenori ai Italiei, a incetat din viata astazi, la varsta de 81 de ani, anunta La Gazzetta dello Sport. Vestea trista vine pentru fanii interisti chiar la zece ani de la castigarea Ligii Campionilor de catre "i nerazzurri". In urma cu un an, Gigi Simoni a suferit un atac cerebral, dupa care nu a reusit sa se recupereze, iar in luna martie a parasit spitalul pentru a fi tratat la domiciliu, cu scopul de a evita infectarea cu coronavirus. In cursul zilei de ieri starea sa de sanatate s-a inrautatit si a fost transportat la un spital din Pisa, medicii nereusind sa-l stabilizeze. Ca jucator a evoluat in principal pentru Genoa, Torino si Brescia, fiind mijlocas ofensiv. In cariera de antrenor, a stat pe banca mai multor formatii din Serie A si Serie B, intre care Lazio, Napoli, Inter si Torino. [caption id="attachment_19030988" align="aligncenter" width="1200"] Luigi Simoni si Ronaldo / Inter Milano[/caption] Luigi Simoni a castigat Cupa UEFA cu Inter Gigi Simoni este recunoscut pe plan mondial ca fiind unul dintre cei mai mari antrenori italieni, cea mai mare performanta a sa a fost castigarea Cupei UEFA cu Internazionale Milano, in sezonul 1997-1998, dupa finala italiana cu Lazio. De asemenea, Simoni a reusit numai putin de sapte promovari din esalonul secund in Serie A cu mai multe formatii, in cariera sa de 35 de ani ca tehnician. "Ne-a parasit astazi, 22 mai. O data nu intamplatoare, cea mai interista data dintre toate. De Gigi Simoni ne vom aminti si ne va lipsi totul. Felul lui de a fi domn, mai presus de toate. Un mod de viata, viata si fotbal, niciodata prea mult. Fotbalul sau a fost: umil, dar functional, capabil sa fructifice la maximum ce avea la dispozitie. Salut Gigi, ne vei lipsi", a fost mesajul lui Inter pentru unul dintre cei mai iubiti si respectati antrenori ai Italiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare