Liga 1

thumbs

Pancone si Cip, din nou impreuna la Poli Iasi, dupa 25 de ani. Ce spune antrenorul care i-a promovat pe cei doi in Divizia A, in 1995

13.08.2020, 20:41 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Pentru prima data dupa foarte multi ani, echipa de fotbal din Copou va fi condusa in viitorul sezon al Ligii I de doi ieseni. Pe banca tehnica va fi Daniel Pancu (43 de ani pe 17 august), proaspat instalat miercuri, iar in functia de presedinte executiv este deja venit din iarna Ciprian Paraschiv, 45 de ani. Doi ieseni, fosti colegi de echipa, ambii titulari in meciul istoric de baraj din 1995, cand Poli castiga la Brasov in fata lui Electroputere Craiova, la penalty-uri. Unul dintre antrenorii Iasiului la acel meci, Leonid Antohi (al doilea a fost regretatul Mitu Danila), acum presedinte al Comitetului Director, s-a declarat extrem de emotionat de revenirea acasa a lui Daniel Pancu, jucator pe care l-a promovat in prima liga, la fel ca si pe presedintele Ciprian Paraschiv. Practic, revenirea lui Pancu in Copou a dus si la schimbarea sloganului echipei, din "Putem pentru Poli" in "Ieseni pentru Poli". Leonid Antohi: "Ma bucur foarte mult sa vad doi ieseni la conducerea echipei" "Pentru mine, acesta este unul dintre cele mai frumoase momente petrecute la Iasi in calitate de conducator. Ma bucur foarte mult sa vad doi ieseni, fosti elevi de-ai mei pe care i-am promovat in prima liga, la conducerea echipei. Acum 25 de ani pregateam meciul cu Steaua, dupa 10 ani de zile de Divizia B. In acea zi au debutat in prima divizie cei doi ieseni care azi sunt la conducerea clubului, Cip si Daniel. Pancu nu implinise 18 ani si Cip era un pic mai mare. Cel mai mare e presedinte executiv acum si cel mai mic antrenor. Bucuria mai mare este ca de ani de zile o foarte mare parte din suporteri isi doreau sa vada la Poli Iasi jucatori, antrenori si conducatori ieseni. Iata ca am ajuns dupa mult timp la aceasta dorinta a noastra", a declarat prof. Leonid Antohi, presedintele Comitetului Director al clubului. Acesta este convins ca iesenii din fruntea Politehnicii vor reusi sa-si indeplineasca obiectivele: "Este un moment greu, dar eu sunt sigur ca vor reusi. Imi aduc aminte ca acum 25 de ani nu aveam bani, am facut cantonamentul de iarna in Gradina Botanica, cu alimente de pe la suporteri. Dar era o echipa frumoasa, tanara, cu o medie de varsta de 21,5 ani. Eu am incredere in cei doi ieseni. Va trebui sa fim solidari, loiali si sa sprijinim aceasta echipa tanara de conducere, care are o mare misiune. Ei sunt ieseni si joaca cu sufletul pentru Iasi, de aceea misiunea lor va fi si mai importanta. Noi, cei care am sprijinit si suferit in acesti 10 ani de cand conducem echipa, Comitetul Director, vom sustine activitatea lor".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare