Banci si asigurari

thumbs

Banca Transilvania a dat unda verde pentru 500 de cereri de credit din IMM Invest. Cate firme s-au orientat catre BT

25.05.2020, 13:21 Sursa: Zf

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Din cele aproximativ 60.000 de firme care au aplicat in cadrul programului IMM Invest, peste 22.000 au ales Banca Transilvania. Pana acum, BT a contactat peste 12.000 de clienti si au fost aprobate aproape 500 de solicitari de credit, informeaza banca.

"Numarul atat de mare de firme care au apelat la IMM Invest este imbucurator, arata vitalitatea economiei si reactia pozitiva la aceasta initiativa. Sugestia BT este ca mecanismul de subventionare a dobanzii sa fie de tipul x luni de la aprobarea garantiei IMM Invest, mai degraba decat pana la o data fixa (31 decembrie) pentru ca acest ajutor sa fie primit in aceleasi conditii de fiecare business care intra in program, indiferent de momentul aprobarii", declara Tiberiu Moisa, Director General Adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

La Banca Transilvania, in jur de 1.500 de persoane din echipa se ocupa de IMM Invest. Au fost cooptate si alte departamente, au fost reorganizate fluxurile obisnuite. "Estimarea BT este ca ritmul va creste si, incepand de saptamana viitoare, vom vedea zilnic 100-150 de dosare aprobate si incarcate in aplictia fondului. Nu excludem simplificari suplimentare. Fiecare solicitare este importanta si stim ca ea conteaza pentru oameni. Ne uitam la fiecare cu atentie", adauga Tiberiu Moisa.

BT recomanda antreprenorilor sa fie atenti la investitiile planificate pentru a face pasul spre IMM Invest doar daca au incredere in business, prcum si sa inteleaga foarte bine ce semneaza, la ce se angajeaza pentru ca intra in relatie pe termen lung cu banca si cu statul.

In analiza de credit, banca urmareste performanta financiara a companiei, calitatea si reputatia persoanelor care au construit businessul, precum si garantiile - sunt importante, dar nu fac singure diferenta.

Oportunitatea adusa antreprenorilor de IMM Invest este accesul la lichiditate - prin mecanismul garantiei de stat, respectiv subventionarea dobanzii pana la finalul anului - important pentru reducerea costurilor. Banca Transilvania are un plafon de 3,4 miliarde de lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare