Banci si asigurari

thumbs

ING Bank Romania raporteaza profit de 143 mil. lei in T1/2020, minus 27%, in contextul crizei coronavirusului, si venituri de 533 mil. lei

25.05.2020, 13:30 Sursa: Zf

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

ING Bank, sucursala locala a grupului olandez cu acelasi nume, a raportat pentru T1/2020 o majorare cu 9% a veniturilor, pana la valoarea de 533 mil. lei, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul net s-a diminuat cu 27% pana la 143 mil. lei.

In perioada ianuarie-martie 2020, numarul de clienti care incaseaza venituri recurente intr-un cont ING a crescut cu 13%, atingand pragul de 1 milion, crestere care a fost sustinuta si de o majorare cu 25% a soldului depozitelor de la clienti, la 39 miliarde lei. Astfel, cota de piata pentru depozite ajunge la 9,9%, cu 0,9% mai mult comparativ cu martie 2019, arata datele transmise luni de ING.

"Este un semn de incredere faptul ca 1 milion de clienti isi incaseaza veniturile recurente intr-un cont ING si vedem ca acest numar continua sa creasca chiar si in timpul crizei", spune Mihaela Bitu, CEO ING Bank Romania.

Fata de anul trecut, portofoliul de credite a crescut cu 11%, la 28,9 miliarde lei. Cota de piata creste astfel la 10,5%, de la 10,1% in martie 2019. Portofoliul este compus din 59% credite pentru persoane fizice si 41% pentru persoane juridice. Rata creditelor neperformante ramane sub media pietei, inregistrand doar o usoara crestere de pana la 3,6%.

De la mijlocul lunii martie, cand ING Bank a anuntat prima schema de amanare a platii ratelor, care a fost inlocuita ulterior de prevederile Ordonantei de Urgenta nr.37/2020, institutia bancara a inregistrat 27.000 solicitari de la persoane fizice si peste 1000 solicitari de la IMM-uri.

Banca s-a alaturat programului IMM Invest si aproximativ 5.000 clienti au aplicat pentru finantare pentru urmatorii 3-5 ani.

"Desi primul trimestru a fost afectat de criza COVID-19, vanzarile au avut o evolutie puternica. In urma unei campanii vizibile, am avut vanzari cu 52% mai mari pentru credite de nevoi personale si cu 40% mai mari pentru credite ipotecare in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. Creditul ipotecar 7FIX, noul nostru produs cu primii 7 ani de dobanda fixa, a atras peste 27% din noile vanzari, intrucat oamenii prefera sa aiba o mai buna predictibilitate cu privire la obligatiile viitoare de plata, indiferent de contextul economic", transmit reprezentantii bancii.

Potrivit raportarii financiare, in T1/2020 costurile operationale au fost de 249 milioane lei, fata de 221 milioane anul trecut, in timp ce costurile de risc au crescut abrupt la 118 milioane lei, in contextul in care au fost facute provizioane suplimentare ca urmare a perspectivei macroeconomice in deteriorare. Dinamica creditelor neperformante din portofoliu a ramas limitata.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare