Atletism

thumbs

Alin Firfirica: "M-am trezit cu un rezultat foarte mare. Aveam de gand sa plec la Campionatul Mondial cu visul de a fi in finala de 8, dar acum se pare ca sunt vazut ca un candidat la medalie"

20.09.2019, 15:42 Sursa: Prosport

Alin Firfirica (CSA Steaua) este unul dintre este cei mai in forma atleti ai momentului, una dintre principalele sperante ale delegatiei Romaniei pentru Mondialele de la Doha.

Sportivul in de varsta de 24 de ani a obtinut recent biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo dupa ce a castigat proba de aruncare a discului din cadrul reuniunii atletice de la Katowice (Polonia), cu o performanta de 67,32 m.

Pe langa faptul ca i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, aruncarea reprezinta a opta performanta a lumii in 2019 si un record personal pentru elevul antrenoarei Daniela Costian.

"Ma bucur foarte mult ca am reusit sa obtin aceste bilete, este un vis devenit realitate, mai ales dupa esecul de la editia trecuta. Atunci mi-am facut baremul, dar la o saptamana dupa ce s-au inchis listele si nu am mai fost acceptat. Lucrul acesta m-a motivat. L-am avut alaturi si pe tatal meu, care a fost sportiv de performanta. A facut kaiac-canoe, si-a dorit foarte mult sa ajunga la o editie de Jocuri Olimpice, dar nu a reusit. Si-a pus toate bazele in mine. Sunt sigur ca s-a bucurat foarte mult sa vada ca am ajuns aici si mi-am indeplinit si eu visul si si el", a declarat Alin Firfirica.

Sportivul de la Steaua este al cincilea atlet roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dupa Florentina Marincu-Iusco (Sp. CN Cetate Deva - saritura in lungime), Alina Rotaru (CSM Bucuresti - saritura in lungime), Claudia Bobocea (CSA Steaua - 1.500 m), Daniela Stanciu (CSA Steaua - saritura in inaltime).

Obiectiv: medalie la Campionatul Mondial

Legitimat la CSA Steaua, Alin Firfirica are in palmares o medalie de aur si una de argint la Campionatele Europene U23, obtinute in 2015 si 2017, dar si medalia de aur la Cupa Europei de Aruncari la U23, cucerita in 2017. La Campionatele Europene de seniori, din 2018, s-a clasat pe locul al 7-lea.

"M-am trezit cu un rezultat foarte mare. Aveam de gand sa plec la Campionatul Mondial cu visul de a fi in finala de 8, dar acum se pare ca am alta presiune pe cap si sunt vazut ca un candidat la medalie", a mai spus Alin Firfirica.

Campionatele Mondiale de la Doha vor debuta peste o saptamana, iar Romania va fi reprezentata de 10 sportivi.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare