Atletism

thumbs

Campionatele Nationale de Atletism, la finalul lui iulie? FR de Atletism crede ca este posibila o asemenea varianta

29.04.2020, 07:28 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Federatia Romana de Atletism (FRA) a anuntat intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul oficial, ca ia in calcul reluarea campionatelor nationale la finalul lunii iulie. "Federatia Romana de Atletism a analizat efectele previzionatei relaxari a conditiilor de izolare si a creionat un scenariu de relansare a activitatii competitionale. In conditiile in care, pe teritoriul Romaniei, se vor relua majoritatea activitatilor comerciale si piata muncii va reveni la normal, Federatia Romana de Atletism intentioneaza sa relanseze activitatea competitionala. In urma consultarii Comisiei Tehnice, a Comisiei de Competitii si a Consiliului Director pentru Situatii de Urgenta al FRA, s-a cristalizat un termen de reluare a activitatii competitionale a competitiilor pentru juniori, tineret si seniori incepand cu finalul lunii iulie", se arata in comunicatul citat. 8-10 saptamani necesare pentru startul competitiei Conform propunerii de relansare a activitatii competitionale se doreste ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa poata fi organizate campionatele nationale de pista, alergare montana, mars si de sosea. Organizarea acestor campionate va presupune stabilirea unui set suplimentar de masuri de preventie, in acord cu recomandarile de la acel moment, potrivit Agerpres. Federatia considera ca un termen de pregatire de 8-10 saptamani (de la iesirea din starea de urgenta, pana la debutul competitiilor) este necesar pentru o pregatire corespunzatoare a sportivilor de performanta si pentru desfasurarea unor competitii relevante din punct de vedere al rezultatelor obtinute. Se asteapta un semn de la Guvern De asemenea, Romania avea in planul competitional desfasurarea mai multor competitii internationale in anul 2020 printre care Campionatul Balcanic de Alergare Montana, Campionatul Balcanic de Seniori, Balkan Challenge 24h si Campionatele Internationale de Atletism ale Romaniei. Conducerea Federatiei Romane de Atletism a discutat cu managementul ABAF (Asociatia Balcanica a Federatiilor de Atletism) care sprijina in continuare organizarea acestor competitii si in special a Campionatului Balcanic de seniori, campionat ce reprezinta in acest moment cea mai importanta competitie europeana de atletism din acest an. "Raman in planul competitional al federatiei si Campionatul Balcanic de Alergare Montana, Balkan Challenge 24h si Campionatele Internationale de Atletism ale Romaniei. Modul si data de desfasurare a acestor campionate sunt influentate direct de noile masuri care vor fi abordate de Guvernul Romaniei privind regulile de preventie, libera circulatie a persoanelor, regulile de tranzit transfrontalier etc", se precizeaza in comunicat.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare