Basket

thumbs

Povestea lui Arnold Stoicescu, baschetbalistul surdo-mut de la CSM Bucuresti, care vrea sa joace in NBA: "Pasiunea si focul lui pentru baschet sunt uriase"

18.04.2019, 16:20 Sursa: Prosport

Arnold Stoicescu (17 ani), baschetbalistul surdo-mut de la CSM Bucuresti, viseaza sa ajunga in Statele Unite ale Americii, in NBA, in ciuda problemelor de sanatate pe care le are.

Tanarul sportiv are deficiente de auz si de vorbire inca de la varsta de un an, dar acest lucru nu-l impiedica sa-si urmeze destinul. Arnold isi doreste sa isi intalneasca idolii din elita baschetului mondial.

Mama lui a explicat ca i-a ales numele de la celebrul actor Arnold Schwarzenegger (71 de ani), care defineste un barbat puternic si luptator. Diana Stoicescu a vorbit si despre sustinerea pe care i-o ofera fiului sau: "Ne-a placut foarte mult actorul Arnold Schwarzenegger si ne-am dorit ca baiatul nostru sa-i poarte numele. I se potriveste perfect, este puternic, determinat si hotarat ca si actorul american. De mic numai asta viseaza, sa joace in SUA. Nu ne-am putea opune, indiferent ce-si doreste. Pasiunea si focul lui pentru baschet sunt uriase, de neoprit" , a spus mama lui Arnold Stoicescu.

Arnold joaca meci de meci pentru "tigrii" in campionatul national. CSM Bucuresti a ajuns in fazele finale ale competitiei si a terminat sezonul pe locul cinci.

La sedintele de pregatire si la meciuri este extrem de atent la schemele indicate de antrenor si le citeste pe buze colegilor atunci cand i se comunica ceva. In plus, in timpul partidelor se focuseaza doar la joc, si, din acest motiv a fost, de multe ori, decisiv pentru CSM.

"Faptul ca nu aude il ajuta uneori, nu este deloc deranjat de scandarile din tribune, pentru el astfel de lucruri nu exista, asa ca in timpul meciului este concentrat doar la joc si reuseste sa marcheze in momente cruciale pentru echipa" , a mai spus mama baschetbalistului.

Conducerea Clubului Sportiv Municipal din Bucuresti a sprijinit din prima clipa decizia de a-l transfera pe pustiul baschetbalist la echipa. Nu a contat nimic in afara de ceea ce poate face el pe teren, si, in cel mai scurt timp, Arnold a devenit un model pentru ceilalti si nu numai.

"L-am adus pentru ca merita, este unul dintre copiii buni pe care-i avem, chiar daca el nu beneficiaza de darul de a vorbi si a auzi. Este un copil cuminte, se pregateste intens, poate mai intens decat ceilalti tinand cont de faptul ca atentia lui distributiva trebuie sa fie mult peste cea a colegilor lui de echipa. Este un model si toata lumea ar trebui sa aprecieze ceea ce face el. Are si un nume predestiant unui om puternic, cu psihic bun, dornic de a face performanta" , a declarat Sorin Rudeanu, sef sectie baschet CSM Bucuresti.

"Mi-as dori ca toate cluburile dn tara sa se implice mult si sa atraga tinerii cu dizabilitati, pentru ca numai asa putem produce o schimbare. Noi, CSM Bucuresti, incepem sa devenim un exemplu si as provoca si alte echipe sa se implice in actiuni de CSR. Am vazut cum colegii lui Arnold au grjia de el si creeaza unitate, iar acest lucru m-a bucurat enorm. Cand am auzit cum il cheama am ramas placut surprins, am vazut ca are un caracter puternic si mi-a placut motivatia lui si felul in care se poarta cu el coechipierii" , a spus si Ionut Aron, director general adjunct CSM Bucuresti.

Articole asemanatoare