Basket

thumbs

Nationala de hochei se va uita de "sus", in urmatoarea perioada, la reprezentativele masculine de fotbal, handbal si polo, mult mai bine cotate in Romania!

06.05.2019, 12:13 Sursa: Prosport

Nationala de hochei s-a calificat la sfarsitul saptamanii trecute in Grupa IA a Campionatului Mondial, grupa a doua valorica la nivel internationala. Asta inseamna ca tricolorii vor reveni in zona locurilor 17-22 in ierarhia mondiala pentru prima data in ultimii 24 de ani! In Grupa Mondiala evolueaza de regula cele mai bune 16 nationale din lume.

Saltul tricolorilor dupa Mondialul de la Tallin (Estonia), unde au castigat toate cele cinci jocuri, este impresionant din toate punctele de vedere. Pe langa faptul ca va evolua in 2020 intr-un esalon valoric superior, nationala de hochei "bate" mai nou si la locul 1 in Romania, la nivel de echipe reprezentative masculine!

Hocheistii depasesc deja nationale mult mai bine cotate in Romania, precum fotbal, handbal si polo. Dar haideti sa aruncam o privire asupra ierarhiilor mondiale, europene la "jocuri sportive" - sector masculin.

Volei - Locul 27 in ierarhia CEV

In ultimul clasament publicat de forul european, in octombrie 2018, Romania ocupa locul 27. In calcul nu a fost luat insa in considerare faptul ca nationala masculina s-a calificat la Campionatul European din acest an. Practic, voleibalistii vor face la randul lor un salt de cateva locuri dupa turneul final din luna septembrie, organizat in patru tari, in Belgia, Franta, Olanda si Slovenia.

Handbal - locul 31 EHF in 2018

In ultimul clasament oficial publicat de EHF la nivel de echipe nationale masculine, Romania se regasea pe locul 31, cu 48 de puncte, la egalitate cu Grecia, Estonia si Luxemburg. Tricolorii nu s-au mai calificat la un turneu final din 2011, la Campionatul Mondial din Suedia. La Europene nu au mai evoluat de 23 de ani.

Polo - Locul 23 mondial

Nationala de polo are cateva prezente la Jocurile Olimpice in ultimele decenii, fiind un fel de portdrapel al reprezentativelor masculine in aceasta perioada. Numai ca si poloistii au fost intr-o cadere libere in ultimii ani. Nu au mai jucat la un Campionat Mondial din 2013. In ierarhia FINA, care se actualizeaza periodic pe fiecare ciclu olimpic, Romania ocupa locul 23.

Baschet - Locul 61 FIBA si locul 32 Europa

Este nationala cel mai slab clasata la nivel mondial, dar poate si concurenta cea mai puternica la nivel mondial, exceptand fotbalul. Romania ocupa locul 61 in ierarhia FIBA si locul 32 in Europa. Tricolorii au jucat in 2017 la Eurobasket, din postura de tara organizatoare.

Rugby - locul 18 mondial

Si rugby-ul rateaza Cupa Mondiala din 2019, dar in cazul acestei natioanle este vorba despre o pedeapsa primita din partea forului international, dupa ce Romania a incalcat regulile jocului. "Stejarii" se mentin insa in Top 20 la nivel mondial, fiind pe locul 18 in ultima ierarhie.

Fotbal - locul 25

Nationala de fotbal ocupa locul 25 in clasamentul FIFA, fiind in plina campanie de calificare la Euro 2020. Ultima prezenta la un turneu final dateaza de la Campionatul European din 2016.

Articole asemanatoare