Basket

thumbs

Turcul Ayhan Avci, noul selectioner al echipei nationale de baschet feminin: "Am acceptat fara ezitare, e o onoare pentru mine"

17.07.2019, 14:50 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Federatia Romana de Baschet a anuntat, miercuri, numirea lui Ayhan Avci in functia de selectioner al echipei nationale feminine. Tehnicianul turc a semnat un contract valabil pana in februarie 2021, data la care se vor incheia calificarile pentru Women's EuroBasket 2021

Aynan Avci are o vasta experienta in prima liga turca, acolo unde este antrenorul formatiei Bellona Kayseri Basketbol. La nationala Romaniei, el va fi asistat de secunda Muge Berkalp. Ceilalti componenti ai staff-ului Acvilelor vor fi desemnati in aceasta toamna, pana la debutul ferestrei oficiale de calificare la Women's EuroBasket 2021 din luna noiembrie. Romania urmeaza sa-si afle adversarele din cursa pentru calificarea la Campionatul European saptamana viitoare, atunci cand FIBA va organiza tragerea la sorti, informeza Federatia Romana de Baschet.

"Mi-am dorit de mult timp sa lucrez cu o echipa nationala de seniori, asa ca, atunci cand aceasta oportunitate a aparut in cariera mea, am fost extrem de fericit si am acceptat fara nicio ezitare. Este cu adevarat o mare onoare pentru mine si voi face tot ce imi sta in putinta pentru a ajuta echipa sa se califice la Women's EuroBasket. Cunosc cateva jucatoare din campionatul Turciei, dar am urmarit si cateva meciuri ale nationalei Romaniei din precedenta campanie de calificare, asa ca mi-am facut o idee despre jocul fiecareia dintre sportive. Sper sa colaboram bine si sa lucram eficient.

La final, vreau sa multumesc si presedintelui Horia Paun pentru increderea si sansa pe care mi le-a acordat. Hai Romania!" , a spus Ayhan Avci pentru sursa citata, in cadrul primei declaratii acordate din postura de selectioner al echipei nationale de baschet feminin a Romaniei.

Primul "contact" direct al lui Ayhan Avci cu baschetul feminin romanesc va avea loc in prima parte a lunii august, la Campionatul European feminin U20, de la Pristina, acolo unde tehnicianul va conduce nationala Turciei si se va duela, inca din primul meci al grupei, cu reprezentativa Romaniei, antrenata de Catalin Tanase.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare