Handbal

thumbs

Helle Thomsen si CSM Bucuresti au convenit sa se desparta! Prima reactie a danezei: "Accept acest lucru". Cand a aflat ca va pleca

16.03.2018, 23:18 Sursa: Prosport

Helle Thomsen si CSM Bucuresti au convenit oficial sa se desparta dupa partida de campionat cu CSM Bistrita (scor30-23). Deocamdata, campioana Romaniei nu are o varianta pregatita pentru a-i lua locul antrenoarei daneze.

Bogdan Vasiliu, presedintele sectiei de handbal de la CSM Bucuresti a acordat o declaratie scurta pentru ProSport pe acest subiect: "Pana la data de 15 martie aveam termen sa discutam pentru sezonul urmator, daca vom continua sau nu colaborarea. Ea nu va mai fi antrenorul echipei din sezonul 2018-2019".

Intr-o declaratie acordata pentru TV Sport 2 din Danemarca, Helle Thomsen spune ca a fost concediata! "Da, este destul de corect. Stiam deja inaintea jocului nostru de vineri ca am fost concediata. Focul nu vine ca un soc. Am pierdut cateva meciuri in Liga Campionilor si nu am jucat bine in toate meciurile. Clubul vrea sa faca o schimbare inaintea sfertului de finala din Liga Campionilor si accept acest lucru", a sustinut Helle Thomsen.

Deocamdata, CSM Bucuresti nu i-a dat antrenoarei din Danemarca o hartie oficiala prin care sa certifice faptul ca cele doua parti s-au despartit inca de acum. Nici tehnicianul din Danemarca nu si-a inaintat demisia. Dar in acelasi timp, conform unor informatii ProSport, antrenoarea daneza a anuntat jucatoarele in vestiar, inaintea partidei cu CSM Bistrita din Liga Nationala, ca acesta va fi ultimul ei joc la CSM Bucuresti. Greu de crezut ca ea va reveni la echipa.

Starea de spririt s-a inflamat in sanul echipei CSM Bucuresti in ultima luna, dupa jocul departe de asteptari al echipei, culminat cu trei infrangeri, cu Gyor si Rostov in Liga Campionilor, dar si cu SCM Craiova in Liga Nationala. Daca Helle Thomsen va continua sau nu la CSM Bucuresti si dupa pauza dedicata echipelor nationale, vom vedea in urmatoarele zile, cert este ca in acest moment campioana Romaniei nu are o varianta de inlocuire. Primul nume vehiculat este cel al lui Per Johansson, suedezul care a venit la campioana Romaniei si in sezonul trecut, in aceeasi perioada. Tehnicianul nordic nu este insa dorit de toata lumea in acest moment.

CSM Bucuresti are practic vreo 10 zile la dispozitie pentru a gasi o varianta pentru inlocuirea antrenoarei din Danemarca, in cazul in care cele doua parti vor ajunge si la acte oficiale pentru despartire. In aceste conditii, posibilul viitor antrenor va avea la dispozitie doar vreo 10-12 zile pentru a pregati prima mansa cu Metz din sferturile de finala ale Ligii Campionilor, programata pe 6 aprilie. Adrian Vasile este un alt nume vehiculat pentru a duce mai departe activitatea echipei tehnice din acest sezon. In momentul de fata el este antrenor secund si a lucrat in trecut si cu Kim Ramsussen, Jakob Vestergaard si Per Johansson. In plus, antrenorul roman urmeaza in acest an cursurile pentru a obtine licenta Master Coach.

Din vara, la CSM Bucuresti este repusa pe tapet varianta Ambros Martin. Selectionerul Romanieri, aflat acum pe banca tehnica la Gyor, are o oferta importanta de la Rostov Don, dar sursele ProSport spun ca antrenorul nu a semnat. In acelasi timp, intr-un articol aparut zilele trecute in ziarul maghiar Kisafold, atunci cand a vorbit despre viitorul lui Ambros Martin, nu a amintit in niciun moment de varianta Rostov, ci doar de CSM Bucuresti, cu specificatia ca "probabil nu va ajunge la campioana Romaniei, ci ia in calcul revenirea in Spania".

Stiati ca avem o pagina de Facebook dedicata handbalul ui?

.

Articole asemanatoare