Handbal

thumbs

Ambros Martin, una dintre variantele de antrenor pentru CSM Bucuresti incepand din vara! Gabriela Szabo: "Mi-ar placea sa accepte". Pentru acest final de sezon, campioana Romaniei discuta cu doi antrenori

17.03.2018, 19:45 Sursa: Prosport

CSM Bucuresti are un final de saptamana fierbinte, dupa ce s-a despartit de Helle Thomsen. Oficial, antrenoarea nu a fost demisa, dar ea a anuntat ca nu se mai intoarce la echipa. Campioana Romaniei discuta cu doi antrenori nordici in aceasta perioada, unul fiind Per Johansson, iar celalalt un tehnician din Norvegia. Mai mult, clubul bucurestean are deja ca directie de actiune si viitorul sezon, iar varianta Ambros Martin prinde tot mai mult contur!

Conducerea clubului si Helle Thomsen au discutat in prima faza despre incetarea colaborarii privind sezonul urmator. Pana la data de 15 martie, cele doua parti aveau de luat o decizie, daca vor continua sau nu inca un an, conform unei clauze contractuale. Pe fondul unor rezultate slabe in ultimele saptamani, lucrurile s-au precipitat, iar de la "nu mai continuam din sezonul urmator" s-a ajuns la "nu mai continuam de acum". Decizia finala pare sa fi fost luata chiar de Helle Thomsen, care a decis sa plece de acum, conform anuntului facut in vestiar, dar si a declaratiilor oferite in presa daneza. Jocul echipei nu mergea la nivelul asteptarilor si a simtit probabil ca a pierdut si increderea conducerii.

Gabriela Szabo, directorul general al clubului, a precizat intr-o discutie cu ProSport faptul ca oficial colaborarea inca nu a fost incheiata, dar in acelasi timp a spus ca gruparea pe care o conduce nu o poate tine cu forta pe Helle Thomsen :"Dupa Rostov, chiar daca a fost o discutie in care am incurajat-o sa continue, am vazut ca aseara ( n.r. dupa partida de campionat cu CSM Bistrita ) a fost singura la vestiar si a anuntat fetele ca pleaca. Mai mult, a declarat in presa daneza acest lucru. Ca forme legale, Helle Thomsen nu a depus niciun document in club legat de demisie si nici clubul nu i-a inaintat vreun document de despartire sau ceva in acest sens. Acum, daca decizia e luata de ea, e clar ca nu o tinem cu forta".

Gabriela Szabo a aflat din mass-media ca Helle Thomsen nu mai este antrenorul CSM Bucuresti, dar in acelasi timp a sustinut ca era la curent cu situatia de la echipa, faptul ca lucrurile nu mergeau asa cum ar fi trebuit: "Am aflat din presa noastra ca Helle Thomsen pleaca, dupa care am luat legatura cu colegii mei din sectia de handbal. Mi-au confirmat ca au avut o discutie, ca Helle a decis sa faca un pas inapoi, de comun acord. Zilele trecute am avut o discutie pe sectie, am facut o analiza impreuna cu conducerea, cu Helle Thomsen, intr-un fel am vazut ce se intampla"

Directorul general al clubului a confirmat faptul ca CSM Bucuresti discuta cu doi antrenori nordici, iar obiectivele raman neschimbate: "Sunt in discutie cu doi antrenori, vedem care dintre ei accepta sa vina si sa preia echipa. Intr-devar, echipa are nevoie de un lider puternic, un lider care sa struneasca toate fetele, un lider care sa conduca echipa in Final 4. In acelasi timp, fetele trebuie sa se readune si sa inteleaga ca avem un obiectiv comun pe care trebuie sa-l indeplinim si ni l-am asumat atat in fata Consiliului de Adfministratie, cat si fata de fanii CSM Bucuresti".

Pe de alta parte, Gabriela Szabo a sustinut ca situatia la echipa are acum doua faze: "Una de a termina sezonul actual rezonabil cu rezultatele dorite, iar a doua cu o conducere care sa preia echipa din sezonul urmator".

Ambros Martin, antrenorul de pe banca tehnica a nationalei Romaniei, dar si a formatiei Gyor, este o varianta pentru CSM Bucuresti incepand din vara, care incepe sa prinda contur tot mai apasat. "Personal, mi-ar placea sa accepte", a spus Gabriela Szabo pentru ProSport. Antrenorul spaniol a anuntat inca din luna februarie ca va pleca de la Gyor la sfarsitul sezonului, dupa o perioada de 6 ani. In acest timp, el a cucerit deja trei titluri in Liga Campionilor si este in cursa si spre al patrulea.

Stiati ca avem o pagina de Facebook dedicata handbalul ui?

.

Articole asemanatoare