Handbal

thumbs

Magura Cisnadie a dus o campanie "agresiva" de achizitii. Calificata in cupele europene pentru al doilea an consecutiv, trupa lui Alexandru Weber a perfectat deja noua transferuri

22.05.2019, 14:02 Sursa: Prosport

Magura Cisnadie a terminat pe locul 4 sezonul 2018-2019 al Ligii Nationale de handbal feminin, astfel ca s-a calificat pentru al doilea an consecutiv in cupele europene. Echipa antrenata de Alexandru Weber a efectuat nu mai putin de noua transferuri pentru urmatorul sezon, iar ambitiile raman la fel de mari pentru micuta localitate sibiana, precum au fost si in ultimii 2 ani.

Magura Cisnadie a devenit o echipa de prim-plan in Liga Nationala si isi doreste sa ramana la un nivel ridicat si in anii ce vor veni. "Am reusit sa ne mentinem sus in sezonul recent incheiat. Am ajuns in premiera in grupele Cupei EHF, am jucat Final Four in Cupa Romaniei si ne-am clasat pe locul 4, la un punct de podium, in conditiile in care am avut probleme de lot in acest sezon. A fost un sezon greu, pe care l-am dus in 8-9 jucatoare pe trei fronturi", ne-a declarat Alexandru Weber, antrenorul sub comanda caruia Magura Cisnadie a si promovat din liga secunda.

Pentru un lot mult mai bine acoperit pe posturi pentru sezonul urmator, Magura a efectuat deja noua transferuri. Cateva jucatoare sunt interesante. Alexandru Weber a avut mana libera la achizitii, astfel ca a adus jucatoare pentru aproape fiecare post in parte.

Astfel, la linia de 9 metri, Cisnadie a transferat nu mai putin de patru jucatoare. Prin prisma palmaresului, Adriana Tacalie- Craciun (Fleury) pare a fi cea mai importanta. Pentru postul de inter dreapta-centru a fost transferata Tamara Smbatian (Kozalin), o jucatoare din Ucraina de 24 de ani, care a urcat mult in evolutii in campionatul Poloniei. De altfel, ea a si cucerit medalia de bronz in acest sezon. Pentru inter stanga a mai fost achizitionata Anastacio Jaqueline (Maccabi), jucatoare cu 39 de selectii in nationala Braziliei. Ea a mai trecut in cariera pe la Bietigheim si Dinamo Volgograd. "Careul" a fost completat cu Valentina Panici, "argintul viu" al echipei HC Zalau in ultimele 2-3 sezoane.

Pe postul de pivot a fost adusa Cristina Nan, campioana cu CSM Bucuresti mai multi ani. Jucatoarea vine de la Gloria Buzau, unde a crescut mult in evolutii in ultima perioada. Tot de la Gloria vin si doua extreme, este vorba despre surorile, Madalina si Diana Predoi. In extrema dreapta a mai fost adusa Dijana Ujkic de la Buducnost! Lista achizitiilor o mai cuprinde pe Andreea Stanga (HC Zalau), o handbalista care a evoluat si inter si pivot la fosta echipa. Ea intra si in criteriile U21 impuse de FR de Handbal pentru urmatorul sezon.

"Lista achizitiilor inca nu s-a inchis, foarte posbil mai aducem 1-2 jucatoare", ne-a relatat Alexandru Weber, care a prezentat apoi si obiectivele pentru urmatorul sezon: "Ne propunem sa ne mentinem in zona locurilor 1-4 in Liga Nationala si sa ne calificam din nou in grupele Cupei EHF. Avem toate conditiile necesare la Cisnadie pentru a face performanta, primarul Gheorghe Huja si Consiliul Local sunt alaturi de noi si ne sustin. Noi nu am avut niciodata probleme financiare".

Articole asemanatoare