Handbal

thumbs

O alta echipa de Liga Campionilor se confrunta cu probleme financiare si a pierdut aproape toti jucatorii straini. Potentiale adversare pentru Dinamo in viitorul sezon european

11.06.2019, 15:43 Sursa: Prosport

Besiktas Istanbul, o formatie obisnuita cu Liga Campionilor in ultimii ani, are probleme financiare, motiv pentru care a pierdut cei mai multi dintre jucatorii straini din lot.

Conducatorii de joc Nemanja Pribak (Macedonia de Nord) si Marko Krsmancic (Serbia) si-au anuntat deja plecarea de la campioana Turciei. De asemenea, portarul egiptean Kareem Hendawy a incheiat colaborarea cu Besiktas. In acest context, strategia clubului, dar si ambitiile europene se vor schimba, foarte probabil, in perioada urmatoare. In sezonul 2015-2016, campioana Turcia a evoluat in grupele de elita ale Ligii Campionilor.

Besiktas Istanbul este pe hartie o potentiala adversara pentru Dinamo in Liga Campionilor, acum ramane de vazut daca in noul context va mai fi acceptata direct in grupele Ligii Campionilor.

Toate echipela care doresc sa joace in Liga Campionilor in sezonul urmator au ca termen data de 12 iunie pentru inscriere, bineinteles, prin intermediul federatiilor nationale. Romania va fi reprezentata de Dinamo Bucuresti, care are un punctaj suficient acumulat in ultimii 3 ani, pentru a fi direct acceptata in grupe. Exista chiar o mica speranta pentru un loc in grupele de elita, batalia fiind cu Savehof si FC Porto, noile campioane ale Suediei si Portugaliei. Kristianstad, vechea campioana a Suediei, a evoluat in grupele de elita in ultimul sezon.

Dintre echipele care au mai evoluat in acest sezon in grupele de elita ale Ligii Campionilor, Skjern a pierdut titlul in Danemarca, noua detinatoare a trofeului fiind Aalborg. Pe locul 2 a terminat GOG.

De asemenea, Rhein Neckar Lowen a pierdut locul 2 in Bundesliga, in dauna echipei THW Kiel, care are toate sansele sa fie acceptata direct in grupe, mai ales ca a castigat si Cupa EHF.

Ar mai fi de notat faptul ca Bidasoa este a doua formatie din Spania, dupa FC Barcelona, devansand Ademar Leon. Kadetten Schaffhausen este noua campioana a Elvetiei, aceste echipe "noi" urmand sa se regaseasca, foarte probabil, la startul noului sezon al Ligii Campionilor.

"Dispare" Metalurg Skopje dintre echipele de traditie, in urma locului 3 in Macedonia de Nord dupa Eurofarm Rabotnik, ramane de vazut si daca Franta va mai avea in viitorul sezon trei echipe direct calificate in grupele Ligii Campionilor (grupe A si B).

Mai multe natiuni si-au exprimat deja intentia de a participa cu cel putin cu doua echipe in prestigioasa competitie, inclusiv Norvegia, unde Arendal vrea sa insoteasca Elverum.

Listele finale cu echipele participante in Velux Champions League vor fi definitivate in cadrul Comitetului Executiv din 25 iunie. Va fi si ultimul sezon cu 28 de echipe la start. Din sezonul urmator, competitia va fi din nou reformata si va porni cu 16 echipe.

Articole asemanatoare