Handbal

thumbs

HC Zalau a efectuat primul transfer! Strategia lui Gheorghe Tadici, atipica pentru Liga Nationala. "Cred ca masura federatiei de a impune niste criterii va estompa invazia de sportivi straini"

12.06.2019, 09:19 Sursa: Prosport

Gabriela Vrabie este primul transfer al echipei HC Zalau pentru viitorul sezon. Extrema dreapta formata la LPS Braila a "primit" un contract in Liga Nationala chiar de ziua ei.

In varsta de 19 ani, Gabriela Vrabie a semnat un contract pe 4 ani cu HC Zalau. "Andrada Mihalcea va deveni mama, iar postul de extrema dreapta a ramas practic descoperit. M-am orientat catre o extrema care in primul rand sa aiba calitati, posibilitati de progres. Am urmarit-o la Trofeul Carpati de la Rm. Valcea, am urmarit-o si la Trofeul Carpati de la Braila si mi s-a parut o jucatoare potrivita pentru ceea ce ma intereseaza pe mine, ideea de a promova tinere cu posibilitati de a creste", ne-a declarat Gheorghe Tadici, antrenorul-manager al echipei HC Zalau.

Formatia ardeleana reprezinta unul dintre proiectele atipice ale Ligii Nationale, este printre putinele, daca nu chiar singurul club din prima liga care merge exclusiv pe promovarea si cresterea jucatoarelor tinere. "Este un aspect pe care il am de mult in vedere. Aici au crescut foarte multe jucatoare, care odata consacrate pe performanta s-au dus spre grupari care au posibilitati financiare mai mari. Este si cazul fetelor care au plecat in aceasta vara pe salarii mai mari vizavi de ce a fost aici. De altfel, eu le spun mereu fetelor, pe termen scurt castigati mai putin, pe termen lung o sa castigati mult mai mult si o sa va bucurati de aprecieri in lumea handbalului ca sportive de performanta. Si ma gandesc in special la sportivele care au ajuns pe la loturile nationale de tineret, senioare si au avut evolutii bune in cupe europene", a sustinut Gheorghe Tadici.

"Ca in orice proiect, mai apar uneori si pierderi, pentru ca nu poti sa cunosti in amanuntime caracterul unui om inainte de a lucra cu el", Gheorghe Tadici

Fostul selectioner inca nu a aderat la ideea altor cluburi, de a se intari cu jucatoare din strainatate. "Jucatorii straini la toate sporturile au in spate o alta idee. Consider in continuare ca nu este normal ca din niste bugete locale ale unor comunitati, care au multe de rezolvat, sa vii sa platesti jucatorii straini de top sau din lumea a doua valorica cu sume foarte mari pe care ei nu le primesc nici la nivel de 50 la suta in tarile de provenienta, natiuni bine dezvoltate. Sunt de acord cu orice salarii, dar din surse atrase. Persoanl, consider ca din banii de la autoritatile locale nu ar trebui sa se permita plati mai mari de 2.000 de euro pentru jucatoare care, intr-adevar, inseamna ceva. Poate sa dea, din partea mea, salarii de 100.000 de euro, dar un privat", a precizat Gheorghe Tadici.

"Cred ca masura federatiei de a impune niste criterii va estompa invazia de jucatori si jucatare straine. Un jucator pe criterii valorice costa si foarte mult, ceea ce va fi benefic in urmatorii 3-5 ani pentru echipele nationale. Criteriile o sa blocheze importul de sportivi din afara tarii", Gheorghe Tadici

Articole asemanatoare