Handbal

thumbs

Minihandbalistii de la Scoala 96 din Bucuresti "ataca" titlul la Olimpiada Sportului Scolar: "Aratati ca niste campioni!"

13.06.2019, 17:08 Sursa: Prosport

Echipa de minihandbal (mixt/fete + baieti) a Scolii Gimnaziale nr. 96 din Capitala ia cu asalt, incepand de azi, turneul final al Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. Ultimul act al competitiei este organizat de Ministerul Educatiei Nationale, in parteneriat cu Federatia Romana de Handbal.

Inainte sa plece catre Constanta, acolo unde va avea loc turneul final, echipa scolii nr. 96 a vizitat Primaria Sectorului 4, incetinind, minute bune, activitatea angajatilor care i-au privit cu admiratie (foto 1)

Practic, minihandbalistii de la Scoala nr. 96 nu vor reprezenta doar Sectorul 4 in ultima faza a competitiei, ci si Bucurestiul. 8 echipe, majoritatea reprezentante ale unor scoli sportive din Brasov, Valcea, Satu Mare si din alte judete cu traditie, plus echipa Scolii nr. 96, singura echipa care nu provine dintr-o scoala cu profil sportiv, isi vor disputa, incepand de astazi, suprematia in handbalul scolar.

"Este pentru prima data cand simtim ca suntem sprijiniti! Pana acum, echipamentul, deplasarile si toate celelalte cheltuieli erau asigurate de parinti! Iata, a venit si ziua in care rezultatele muncii noastre, minim 4 antrenamente pe saptamana, cate 2-3 ore, au fost rasplatite cum se cuvine!", ne-a declarat antrenoarea celor mici, profesor de sport Angelica Morosanu, adaugand: "Am venit sa ne vada domnul primar! Acesti copii nu alcatuiesc doar un grup, traiesc intr-o comunitate.

Pentru a reusi sa stea impreuna si sa performeze, au nevoie sa simta ca apartin acestei comunitati, ca se afla in siguranta, iar gestul dumnealui de a-i imbraca din cap pana in picioare si de a le facilita deplasarea la Constanta le-a intarit convingerea ca sunt pe drumul cel bun! Daca in acest moment am mai bine de 50 de cereri ale copiilor care vor sa vina la handbal, sa vedeti de acum inainte!". "Chiar aratati ca niste campioni!" , i-a primit, cu zambetul pe buze, Ana Maria Mocanita (foto - jos), Directorul General al Directiei de Administrare a Unitatilor de Invatamant Sector 4.

Astfel, 20 de copii si antrenorii lor au fost echipati cu pantofi de sport, jambiere, tricouri si sorturi pentru joc, trening-uri si trolere pentru echipamentele sportive. Cazarea pe litoral si masa celor mici a fost asigurata de Ministerul Educatiei Nationale, primaria asigurand deplasarea la Constanta.

Andrei Trocan (foto jos, al doilea de pe randul de sus, de la stanga la dreapta), viceprimarul Sectorului 4, a fost gazda pentru elevi, in absenta edilului. " Sunt deja suporterul lor! Voi urmari indeaproape povestea lor in drumul spre performanta!", a declarat "vicele", promitand, totodata, ca primaria va sustine intotdeauna pasiunea copiilor pentru sport.


MODELE Pe urmele unor mari campioni precum Mariana Tirca, Steluta Luca, Narcisa Lecusanu, Cristina Neagu, Cristian Gatu sau Stefan Birtalan


"CAPRIOARA" Miodrag Belodedici, primul fotbalist care a castigat Cupa Campionilor Europeni cu doua echipe diferite, le-a aratat pustilor in cadrul unei alte actiuni pusa la punct de Primaria Sectorului 4 cum trebuie sa urce pas cu pas pe treptele performantei

Articole asemanatoare