Handbal

thumbs

Nimic nou sub soare, un alt final trist! Romania a ratat calificarea si pentru Euro 2020, chiar si in conditiile in care EHF a marit numarul participantelor de la 16 la 24

13.06.2019, 20:39 Sursa: Prosport

Nationala masculina de handbal a pierdut cu 24-19 in fata Portugaliei, intr-un meci din etapa a 5-a a Grupei 6 preliminare de calificare la Euro 2020, astfel ca a risipit si ultimele sanse de a ajunge la turneul final. De aceasta data, selectionerul Manuel Montoya a avut doar o "jumatate" de echipa.

Intr-un meci de "last chance" pentru a ajunge la Euro, Romania a avut o echipa aproape "necunoscuta". In afara de Simicu, Popescu, Grigoras, Fotache, selectionerul Manuel Montoya a avut la dispozitie jucatori fara experienta in partide cu mare miza.

Debutul de partida a apartinut insa Romaniei. Dumitru a fost surpriza echipei in aparare si a reusit sa faca un cuplu bun de "centrali" cu Fotache. In atac, Alex Simicu a fost omniprezent, si-a asumat raspunderea si a marcat patru goluri in 15 minute. Dupa 19 minute de joc, nationala s-a desprins la 11-7. S-a apropiat practic de numarul de goluri marcat in tur in Portugalia (scor 13-21). Tricolorii au avut apoi trei atacuri consecutive sa se desprinda la o diferenta si mai mare, dar Bujor si Rata au ratat situastii din unu la unu.

Paulo Pereira a cerut time-out, iar din acel moment lucrurile s-au schimbat favorabil in favoarea lusitanilor. Pana la pauza au refacut diferenta, 11-11 (min. 29), iar la reluare au preluat si conducerea. Romania a avut jumatate de echipa pe care a contat in acest meci, iar dupa un sezon istovitor forta lui Simicu, Grigoras, etc s-a diminuat substantial.

In schimb, Portugalia a schimbat permanent, a avut un alt ritm, a avut si un mare plus de experienta si a pus stapanire pe joc. La final, Portugalia s-a impus destul de clar, cu 24-19, si revine la un turneu final dupa 12 ani. In schimb, Romania mai asteapta cel putin 2 ani. Senzatia de azi a fost insa ca va sta pe margine si mai mult. Prima reprezentiva pare intr-o gaura neagra fara iesire.

Romania - Portugalia 19-24 (12-11)

Popescu, Iancu - portari; Simicu 6, Rata 4, Grigoras 2, Rotaru 2, Bujor 1, Buzle 1, Cabut 1, Fotache 1, Thalmaier 1, Becheru, Csog, Dumitru, Manescu, Mocanu

Quintana, Frade - portari; Portela 7, Branquinho 4, Duarte 3, A. Gomes 2, Borges 2, Magalhaes 2, Marques 2, Moreira 1, S. Martins 1, Salina, Barros, Gomes, C. Martins, Rocha

Articole asemanatoare