Handbal

thumbs

HC Zalau a perfectat inca doua transferuri. Ce achizitii s-au mai facut in ultimele zile in Liga Nationala feminina. SCM Craiova a primit wildcard pentru a evolua in Cupa EHF

14.06.2019, 17:26 Sursa: Prosport

HC Zalau a reusit sa transfere doua jucatoare din nationala Romaniei de tineret. Dupa Gabriela Vrabie (extrema dreapta), trupa lui Gheorghe Tadici si-a asigurat serviciile Amaliei Coman de la CSM Bucuresti. Handbalista in varsta de 19 ani joaca pe postul de centru, dar la nevoie si in pozitia de inter. In sezonul trecut, Coman a jucat sub forma de imprumut la Rapid Bucuresti.

A treia achitie a echipei HC Zalau vine din Franta. Este vorba despre interul stanga Irina Ivan, care in ultimul sezon a activat la echipa Le Havre. Inainte de a ajunge in Franta, Ivan a mai jucat pentru U Cluj si Gloria Bistrita.

SCM Craiova a primit dreptul de a evolua in Cupa EHF, dupa ce federatia europeana a raspuns afirmativ la solicitatea clubului pentru un wildcard. Totadata, echipa antrenata de Bogdan Burcea s-a intarit cu cinci jucatoare: Bobana Klikovac, Nicoleta Tudor, Alexandra Orsivschi, Yulia Khavronina si Adina Cace. Primele doua au facut parte din echipa care a castigat Cupa EHF in 2018, astfel ca ele revin la SCM dupa un sezon.

U Cluj a transferat la randul ei un numar important de jucatoare. In primul rand, a reusit sa puna mana pe unul din liderii nationalei de tineret, Patricia Moraru (CSM Bucuresti). Apoi, a adus una din cele mai constante jucatoare de la Magura Cisnadie, Larissa Araujo. Alte nume care ajung la Cluj sunt argentinianca Macarena Gandulfo, Luana Dragunoiu, Ana Maria Mincu si Andrada Maior Pasca

Dunarea Braila a confirmat transferul interului dreapta Marina Dmitrovic, ultimul sezon fosta la Corona Brasov. Aneta Udristioiu (CSM Bucuresti), Bianca Tiron (Corona), Elena Serban (CSM Galati) si Tamires Morena Lima (Kisvardai) sunt alte jucatoare care vor ajunge din aceasta vara la Braila. De asemenea, este asteptata sa revina in actualitate si Gabriella Szucs.

Dupa mai multe jucatoare transferate de la SCM Rm. Valcea, Gloria Buzau si-a completat lista cu Diana Munteanu de la Dunarea Braila.

Nou-promovata Unirea Slobozia a raspuns, de asemenea, cu primele transferuri, este vorba despre Ana Ciolan (Corona) si Alexandra Banciu (Gloria Buzau).

Articole asemanatoare