Handbal

thumbs

Mai multi oficiali ai Consiliului de Administratie au solicitat dezbatere in privinta problemelor din handbalul romanesc, sector juvenil si loturi nationale, majoritatea cu rezultate foarte slabe in ultima vreme

24.08.2019, 10:43 Sursa: Prosport

Membrii Consiliului de Administratie al FR de Handbal se intrunesc duminica, la Brasov, inaintea celor doua jocuri din Supercupa Romaniei, Dinamo - Poli (ora 14:30) si SCM Rm. Valcea - CSM Bucuresti. Mai multi membri ai Consiliului de Administratie au cerut, la sectiunea "Diverse", dezbatere in privinta performantei sportive, dupa rezultatele foarte slabe din ultima vreme la majoritatea loturilor nationale.

Profesorul Alexantru Teutan a solicitat discutarea criteriilor de selectie la nivelul lotului national de cadeti. In prezent doar cei cinci portari convocati corespund criteriilor propuse. Pentru fiecare din celelalte posturi este convocat maxim un jucator care se incadreaza in aceste criterii.

De asemenea, membrul CA solicita renuntarea la actualul sistem competitional de la juniori din mai multe motive. Printre altele, copiii au tinuti in conditii grele, timp de peste noua ore pe drumurile din Romania. Exista exemplu in ultimul sezon in care un club a fost nevoit sa stea cu copiii si peste 2.000 de kilometri in autocar in decursul unei saptamani. Actualul sistem a generat retragerea a mai mult de 20 de echipe inainte de finalul sezonului.

De asemenea, masurarea sportivilor de talie ar fi fost viciata in mod grosolan, nefiind facuta de un oficial al FRH.

Profesorul Gheorghe Tadici a solicitat o dezbatere in privinta situatiei tuturor loturilor nationale la masculin si feminin, in ceasul al 12-lea, in tentativa de a mai redresa ceva.

Profesorul Veniamin Lupan a cerut o dezbatete in privinta centrelor si loturilor nationale de juniori si renumerarea antrenorilor care se ocupa cu pregatirea acestora!

Articole asemanatoare