Handbal

thumbs

GALERIE FOTO | S-a decernat primul trofeu al sezonului! Dinamo Bucuresti a inceput numaratoarea si in sezonul 2019-2020, dupa ce a castigat Supercupa Romaniei

25.08.2019, 16:46 Sursa: Prosport

Dinamo a castigat primul trofeu al sezonului masculin, dupa ce a invins Poli Timisoara cu 26-24 in Supercupa Romaniei.

Razvan Gavriloaia a fost desemnat MVP-ul partidei

Dinamo Bucuresti si Poli Timisoara, doua dintre reprezentantele Romaniei in editia viitoare a cupelor europene, si-au jucat cu multa determinare primul trofeu al sezonului. Fara a avea toata "artileria grea" la dispozitie, campioana en-titre a controlat jocul in cea mai mare parte, iar la final a castigat fara dubii. Poli Timisoara a aratat insa ca poate emite la un Top 4 in acest sezon, avand o echipa destul de omogena. Conditia de baza insa este sa nu mai aiba sincope financiare pe parcurs. Milos Dragas, la un pas de plecare in aceasta vara, a fost "salvat"!

Iar interul stanga al Timisoarei a fost si principala "gura de tun" a Timisoarei in prima repriza. De fapt, in prima parte a jocului a fost un "concurs" al interilor stanga, pentru ca si Dinamo a avut un handbalist in forma pe acest post, Ante Kuduz. Pana in minutul 18, ambii jucatori au marcat cate patru goluri, dar Dinamo a luat avans (scor 8-6), pentru ca a avut si un inter dreapta la acelasi nivel, Amine Bannour.

Din momentul in care "alb-rosii" s-au desprins, nu le-au mai oferit prea multe sanse adversarilor sa revina. Dinamo a tinut-o pe Poli la 2-3 goluri diferenta pana la finalul primei reprize si la 3-4 goluri dupa pauza mai bine de 20 de minute. Savenco si Mousavi au facut si cu aceasta ocazie un joc foarte bun in aparare, motiv pentru care Poli nu prea a reusit sa joace cu pivotul, totul ramand pe rezolvarile de la 9 metri.

In schimb, Dinamo a "dezvoltat" si cu extremele, Nicusor Negru si Razvan Gavriloaia fiind maini singure. Ultimul chiar s-a autodepasit, iar aprecierea a venit la finalul jocului, cand a fost rasplatit cu trofeul de MVP.

Diferenta maxima in meci a fost de 5 goluri, atinsa in doua randuri, 22-17 (min. 48) si 23-18 (min. 50), dar Poli a placut si prin faptul ca nu a cedat si a incercat sa-si joace sansa pana la final. Combativitatea jucatorilor a fost rasplatita si pe tabela de marcaj. Banatenii au revenit la 22-24 (min. 53) si au avut sansa sa se apropie si mai mult pe final. Dar ultimul cuvant i-a aprtinut portarului Saeid Heidarirad, care a avut doua interventii oportune la 26-24, in minutele 58 si 60. Pana la urma, Dinamo a intrat in posesia trofeului, fiind echipa mai constanta pe tot parcursul jocului.

Dinamo Bucuresti nu s-a putut baza in acest meci pe patru jucatori, Jamali, Vrankovic, Mamdouh si Nantes. Ultimul a fost gata de joc, dar observatorul i-a informat pe oficialii echipei bucurestene ca nu are drept de a evolua.

Dinamo - Poli Timisoara 26-24 (13-10)

Missaoui, Heidarirad, Lazar - portari; Dima, Vujic, Alouini 7, Bannour 4, Savenco 1, Asoltanei, Hossu, Negru 3, Gavriloaia 4, Zulfic, Kuduz 6, Mousavi 1. Antrenor: Constantin Stefan

Varo, Babasafari - portari; Paius, V. Milosevic, Dragas 7, Trif, Neamtu, Pribanic 2, Sadoveac 2, Marijanovic 9, Somlea, Irimescu, Cimpan, Fenici 2, Baican, Nastasie 2. Antrenor: Pero Milosevic

Foto: Alexandru Nitisor / ImagePlus

Articole asemanatoare