Handbal

thumbs

CSM Bucuresti renaste dupa un sezon complet ratat! "Tigroaicele" au castigat Supercupa Romaniei si promit din nou un sezon de Top 4 in Europa. Nora Mork s-a accidentat!

25.08.2019, 19:12 Sursa: Prosport

CSM Bucuresti are 1-0 cu SCM Rm. Valcea in noul sezon al handbalului feminin, dupa ce si-a invins rivala in Supercupa Romaniei cu scorul de 29-23.

Crina Pintea a fost desemnata MVP-ul jocului. CSM Bucuresti a inceput cu urmatoarea echipa in atac: Grubisic - Grbic, Torstenson, Lekic, Morg, Moisa, Pintea. SCM Rm. Valcea a avut urmatoarea formula de start in atac: Dumanska - Florica, Glibko, Liscevic, Gonzalez, Lopez, Bacaoanu. Cristina Neagu a fost inscrisa pe foaia de joc, dar nu a evoluat. Norna Mork a iesit accidentata in minutul 31.

CSM Bucuresti a punctat la impresia artistica pentru un prim meci oficial al sezonului, disputat chiar in fata celei mai importante rivale. In prima repriza, cele doua echipe au jucat pe contre, iar jocul a fost in cea mai mare parte echilibrat, drept dovata ca s-au inregistrat nu mai putin de sapte egalitati. Tomas Ryde a schimbat foarte des echipa, la un moment dat operand si patru schimbari in acelasi timp, intre atac si aparare!

Dupa 16-14 la pauza pentru SCM, dupa ce Valcea a avut 14-13, lucrurile s-au schimbat semificativ dupa pauza, cand apararea bucurestencelor a facut diferenta.

"Tigroaicele" au cel putin patru solutii foarte bune pentru axul central, dar Linnea Torstenson pare ca va fi si in acest an "ministrul apararii". Cu Crina Pintea sau Gabriela Perianu in axul central, suedeza a reusit sa blocheze toate culoarele pentru Valcea. Astfel, de la 16-14 la pauza, CSM s-a desprins la 19-14 (min. 35) si chiar la sase goluri la mijlocul reprizei secunde (scor 23-17).

Singurul moment nefast al echipei conduse de Tomas Ryde a fost accidentarea interului dreapta Nora Mork. Norvegianca a iesit de pe teren in minutul 31, a dat impresia ceva mai tarziu ca vrea sa reintre, dar pe masura ce timpul de joc s-a scurs, pe chipul ei au aparut noi grimase. Dupa joc, in privinta ei erau oarecare semne de ingrijorare, dar coechipierele ei, in frunte cu Crina Pintea, si-au exprimat speranta ca nu este nimic grav.

CSM Bucuresti s-a impus la finalul celor 60 de minute cu scorul de 29-23 si si-a luat o prima revansa dupa un sezon trecut complet ratat. Dar batalia CSM - Valcea abia s-a aprins in noul sezon. Florentin Pera, antrenorul echipei SCM, a promis deja o alta fata a echipei in etapa a 5-a, care va avea loc la Valcea. Atunci, tehnicianul spera ca va avea la dispozitie inca doua solutii in plus, pe Fraga Fernandez si Ana Maria Savu.

SCM Rm. Valcea - CSM Bucuresti 23-29 (14-16)

Ciuca, Dumanska, Batinovic - portari; Da Silva 2, Elghaoui 4, Bacaoanu, Adespii 1, Lopez 2, Norgaard 1, Florica, Glibko 4, Zamfirescu, Liscevic 5, Badea, Stamin, Gonzalez 4. Antrenor: Florentin Pera

Dedu 1 gol, Grubisic - portari; Curea 1, Torstenson 2, Lekic 5, Neagu, Mork 4, Perianu 2, Klikovac 2, Constantinescu, Valcan, Jipa, Pintea 6, Moisa 3, Grbic 3, Martin. Antrenor: Tomas Ryde

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare