Handbal

thumbs

Federatia Internationala de Handbal a anuntat natiunile care au primit wildcard pentru Campionatul Mondial masculin din 2021. Cine este marea "pierzatoare"

10.07.2020, 18:58 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Federatia Internationala de Handbal a decis la cine merg cele doua wildcard-uri disponibile pentru Campionatul Mondial masculin din 2021, care se va desfasura in Egipt. Cele doua norocoase sunt Polonia si Rusia. Intrecerea de la anul se desfasoara in premiera cu 32 de natiuni la start. Federatia Internationala de Handbal a decis wildcard-urilor pentru Campionatul Mondial masculin din 2021 in baza unor criterii In momentul de fata se stiu 30 din cele 32 de participante la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2021, dupa ce alte doua locuri au fost ocupate prin acordarea de wildcard-uri. La recomandarea Comitetului Executiv al IHF, Polonia si Rusia au fost invitate sa participe la turneul final. IHF a sustinut ca a primit solicitari de la mai multe federatii si a decis cele doua wildcard-uri in baza unor criterii de dezvoltare a handbalului, sportive, de consolidarea unor evenimente emblematice ale forului mondialm economice, etc. Romania nu a fost pe lista celor care au solicitat wildcard. Calificarile pentru Mondialul din 2021 au fost suspendate in Europa in faza a doua eliminatorie, din cauza pandemiei de coronavirus, unde ajunsese si reprezentativa Romaniei. Astfel, EHF a decis ca locurile rezervate "Batranului Continent" vor fi ocupate dupa clasamentul la ultimul Campionat European. Polonia si Rusia s-au clasat pe locurile 21-22 la Euro 2020. Macedonia de Nord este probabil marea pierzatoare dupa acordarea wildcard-urilor, fiind prima sub linie la turneul final continental si in general o prezenta constanta la turneele finale. O alta mare nationala ramasa in afara este Serbia. Polonia a avut un avantaj si prin prisma faptului ca va organiza urmatorul Campionat Mondial. Cum arata tabloul cu echipele calificate pentru Campionatul Mondial masculin din 2021 Gazda: Egipt (EGY) Campioana mondiala en-titre: Danemarca (DEN) Africa: Algeria (ALG), Angola (ANG), Capul Verde (CPV), RD Congo (COD), Maroc (MAR), Tunisia (TUN) Asia: Bahrain (BRN), Japonia (JPN), Qatar (QAT), Coreea de Sud (KOR) Europa: Austria (AUT), Belarus (BLR), Croatia (CRO), Cehia (CZE), Franta (FRA), Germania (GER), Ungaria (HUN), Islanda (ISL), Norvegia (NOR), Portugalia ( POR), Spania (ESP), Slovenia (SLO), Suedia (SWE) America de Sud si Centrala: Argentina (ARG), Brazilia (BRA), Uruguay (URU) Wildcard: Polonia (POL), Rusia (RUS) Cele doua locuri ramase libere vor fi ocupate dupa calificarile din America de Nord si din Caraibe.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare