Liga Europa

thumbs

Momente uluitoare! 10.000 de copii implicati intr-un scandal de rasism! Totul s-a petrecut sub ochii lui Ianis Hagi

01.10.2021, 14:25 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In a doua etapa a grupelor Europa League, Sparta Praga a primit-o acasa pe Rangers si a reusit sa o invinga, 1-0. Dar, scene neobisnuite s-au petrecut in timpul partidei, in momentul in care mijlocasul Glen Kamara (25 de ani) a fost supus unor scandari rasiste din partea celor 10.000 de copii aflati in tribunele stadionului din Praga. Antrenorul scotienilor Steven Gerrard a spus la conferinta de presa de la finalul partidei ca nu a fost constient in timpul meciului de faptul ca jucatorului sau i s-ar fi aplicat un tratament de tip rasist din partea fanilor. Glen Kamara, victima pentru a doua oara a unui abuz rasist Glen Kamara a mai fost implicat direct in luna martie a acestui an intr-un alt conflict in care i s-au adresat injurii rasiste din partea lui Ondrej Kudela, de la Slavia Praga, iar acum a fost supus unui tratament similar, in conditiile in care cehii suportau deja o pedeapsa pentru un abuz adresat lui Aurelien Tchouameni, intr-un meci cu Monaco din luna august. UEFA a decis atunci sa suspende intrarea fanilor pe stadion, dar sa permita intrarea a 10.000 de copii sub 14 ani. Acestia au huiduit pe parcursul meciului fiecare atingere de balon a jucatorului lui Rangers, dar si a celorlalti colegi ai sai de culoare. De asemenea, este important de mentionat ca pe fiecare scaun de pe stadion se afla un card pe care era scris in limba ceha mesajul "No To Racism" (n.red. - "Nu Rasismului"), conform The Atheltic. Intrebat ce parere are despre incidentele petrecute in timpul meciului, tehnicianul celor de la Rangers si-a exprimat dezamagirea cu privire la cele intamplate. "Daca acestea sunt faptele si acesta este adevarul, atunci sunt extrem de dezamagit, dar nu surprins...Avem nevoie de fapte, avem nevoie de confirmarea ca acesta este adevarul inainte de a ma pronunta. Daca acesta a fost cazul, iar cel vizat a fost Glen, este extrem de dezamagitor, deoarece motivul pentru care se afla copii in stadion este dat de incidente similare anterioare" a spus Gerrard, conform sursei citate. Si avocatul lui Kamara, Amer Anwar, a avut, la radul sau, o reactie la adresa incidentelor si a cerut interventia UEFA. "Aceasta seara ar trebui sa fie o rusine pentru partea ceha pentru ca, in ciuda faptului ca fanii lor au fost interzisi, nu a existat nicio diferenta cu stadionul lor plin cu 10.000 de scolari...Aceasta seara ne arata inca o data ca Praga are o problema serioasa cu rasismul, iar UEFA nu face nimic in aceasta privinta" a declarat acesta, conform aceleiasi surse. Jucatorul in cauza, Glen Kamara, a fost eliminat in minutul 74 al partidei dupa ce a primit al doilea cartonas galben, pentru o lovire cu cotul a unui adversar. Pe teren s-au aflat si Ianis Hagi, colegul lui Kamara, dar si Florin Nita, in poarta celor de la Sparta Praga.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare